Vil du bli verdensarvkoordinator?

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 21.07.2015 / Oppdatert: 21.07.2015
Flyfoto av Hydroparken på Notodden med admini
Rjukan-Notodden Industriarv er nå Norges 8. verdensarvsted. Her ses blant annet Hydroparken på Notodden og Admini Notodden.
Foto: Riksantikvaren
Åpne

Rjukan-Notodden Industriarv kom inn på UNESCOs verdensarvliste i sommer og ble dermed Norges åttende verdensarvsted. 

- Nå søker vi etter en offensiv person som kan bidra til å ivareta og formidle verdiene som er innskrevet, og som kan arbeide for å utnytte statusen til det beste for Telemark, forteller fylkesrådmann Evy-Anni Evensen.

Norsk Hydro på Notodden og Rjukan

Norsk Hydros anlegg for kunstgjødselproduksjon på Notodden og Rjukan i begynnelsen av 1900-tallet var norsk industri i verdensklasse. Den var basert på en norsk oppfinnelse, på norsk vannkraft og utenlandsk kapital.

Etableringen på Notodden og Rjukan fremstår som det best bevarte eksempelet i Norge på den andre industrielle revolusjon, hvor en brukte elektrisk kraft for industriproduksjon.

Les mer om verdensarvstatusen her

Viktige oppgaver

Verdensarvkoordinatoren skal ha rollen som kontaktpunkt for verdensarvområdet, og sørge for et aktivt kontaktnettverk i og for verdensarvområdet. Det betyr å involvere ressurspersoner og kompetansemiljø nasjonalt og internasjonalt som har betydning for oppfølgingen av verdensarven i hele Telemark.

Koordinatoren skal også være sekretariat for verdensarvrådet, sette i verk og følge opp vedtak i verdensarvrådet, organisere årlig møte med eiere og interesseparter i verdensarvområdet, koordinere og bidra inn i rapporteringen til UNESCO.

Verdensarvkoordinatoren vil ha et spesielt ansvar for å gjøre verdensarvverdiene kjent og at statusen blir brukt til det beste for hele Telemark.

Søknadsfrist 1. september

Les hele utlysningsteksten og søk stillingen via www.telemark.no. Søknadsfristen er 1. september.

Den nye verdensarvkoordinatoren begynner i jobben 1. januar 2016.