Vi feirer verdensarvstatus

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 12.08.2015 / Oppdatert: 14.08.2015
Rjukanbanen. Foto: Alexander Ytteborg, Riksantikvaren
M/F Storegut kommer til Mæl med blant annet statsråd, riksantikvar og andre inviterte gjester. Det blir servering av pølser og drikke, og underholdning.
Foto: Alexander Ytteborg, Riksantikvaren
Åpne

Festarrangementet er todelt. I Hydropaken på Notodden vil det være en markering kl 14.30. 

Kl 18.00 blir det festarrangement på Mæl i Tinn. Da kommer M/F Storegut med statsråd, riksantikvar og andre inviterte gjester. Det blir servering av pølser og drikke, og underholdning med Aasmund Nordstoga, Trond Ytterbø & Runar Boysen og flere.

Gratis busser

Det blir satt opp gratis busser fra både Notodden og Rjukan: 

  • 16.30 Fra Kollektivterminalen på Notodden til Mæl
  • 17.00 Fra Rutebilstasjonen på Rjukan til Mæl
  • 19.30 Fra Mæl til Rjukan, Tinnoset og Notodden

Gratisbilletter til bussene bestilles ved Norsk Industriarbeidermuseum, tlf. 35 09 90 20 eller send e-post til billett@nia.museum.no innen 17. august.

Kun de med gyldig billett får plass.

Verdensarvrådet

Det er Verdensarvrådet for Rjukan-Notodden Industriarv som i samarbeid med Riksantikvaren og Norsk Industriarbeidermuseum inviterer til arrangementet.

Verdensarvrådet består blant annet av verdensarvkoordinatorer fra Notodden, Rjukan og Telemark fylkeskommune, ordførere fra Notodden, Tinn og Vinje og fylkesordfører Terje Riis-Johansen. Også klima- og miljøminister Tine Sundtoft, statssekretær Kåre Fostervold i Olje- og energidepartementet, riksantikvar Jørn Holme, fylkesvaraordfører Lise Wiik, fylkesrådmann Evy-Anni Evensen, fylkesmann Kari Nordheim Larsen med flere deltar i feiringen.