Hjalmar Johansen videregående skole

/ Publisert: 09.03.2016 / Oppdatert: 16.08.2018
Skisse Hjalmar Johansen utbygging
Den nye delen bygges på parkeringsplassen bak Hjalmar Johansen videregående skole, avdeling Fritidsparken.
Foto: White arkitekter AB
Åpne

Byggetrinnet var en videre utbygging av Hjalmar Johansen videregående skole, avdeling Fritidsparken. Første byggetrinn med avdeling for Idrettsfag, Restaurant- og matfag og Medier og kommunikasjonsfag, i tillegg til bibliotek, kontorer og auditorium åpnet i januar 2008.

Avdeling for Teknikk og industriell produksjon holdt til på Hjalmar Johansen videregående skole, avdeling Klosterskogen, men har flyttet til Skogmo videregående skole.

Opplæring i mindre grupper består av multifunksjonshemmede elever, autister og psykisk utviklingshemmede elever, og elever med generelle lærevansker. Gruppen som holdt til på Hjalmar Johansen videregående skole avdeling Klosterskogen, og multifunksjonshemmede elever fra Skogmo videregående skole har flyttet inn i nybygget på Hjalmar Johansen videregående skole.

Totalbudsjett på 80 millioner

Det er Veidekke Entrepenør AS og White Arkitekter AB som bygger skolen. Du kan se bilder fra byggeplassen her.

Arbeidet startet i mai 2016. Det er på baksiden av det eksisterende bygget i Fritidsparken, at det nye bygget er. 

Totalbudsjettet for prosjektet var 80 millioner kroner.

Skoleutbyggingen ble enstemmig vedtatt av hovedutvalg for kompetanse i april 2015. I tillegg har vi bygget ut Skogmo videregående skole, og vi bygger også ny Skien videregående skole på Klosterøya som åpner 20. august 2018.