Telemarks elever trenger læreplasser

Av: Sigmund Bolme / Publisert: 04.10.2016 / Oppdatert: 04.10.2016
Styrk Fjærtoft Trondsen
Undervisning ble ledet av tidligere NRK-journalist Styrk Fjærtoft Trondsen som ba deltakerne om se etter potensialet i seg selv, og gripe mulighetene som kommer.
Foto: Sigmund Bolme
Åpne
Eirik Jørgensen

- Jeg håper kurset vil hjelpe oss med å få læreplass. Det virker veldig nyttig så langt, sier Eirik Jørgensen, en av elevene som ikke har læreplass.

Han har gått på Nome videregående skole avdeling Søve, og hadde i utgangspunktet avtalt læreplass, men ble stående uten da bedriften trakk seg.

- Jeg fikk jobbet der en uke og trodde at alt var i orden, men på fredagen kom sjefen inn og sa at de likevel ikke ville inngå kontrakt. Han sa at det var for mye ansvar for bedriften å ha en lærling, forteller Jørgensen.

-Nå jobber jeglitt hos Løvenskiold-Fossum mens jeg leter etter læreplass, og håper at jeg kan fortsette å kombinere jobben der med dette kurset, sier han.

Lærer å presentere og selge seg inn

Kurset skal hjelpe deltakerne til å presentere og selge seg inn til bedrifter, slik at de kan få tegnet lærekontrakt.

Undervisningen ble ledet av tidligere NRK-journalist Styrk Fjærtoft Trondsen som ba deltakerne om se etter potensialet i seg selv, og gripe mulighetene som kommer.

- Dere har muligheter, drømmer og livet fremfor dere, og kan selv velge veien dere vil ta. Det er ikke alltid like lett å se hvor denne veien går, men disse ukene skal vi gi dere det lille dyttet som gir drivet dere trenger for å komme videre, sa Fjærtoft Trondsen.

- Dere kan nå så langt dere vil

Han la også til at samfunnet trenger mennesker som vil arbeide med praktiske fag, og at landet har bruk for deltakerne i arbeidslivet.

- Dere kan nå så langt dere vil hvis dere ser potensialet i muligheter og griper sjansene dere får. Vi trenger dere for morgendagen, avsluttet han.

- Flott ungdom

Mona Berg-Jensen, seksjonsleder for pedagogisk kvalitet og utvikling i fylkeskommunen, mener at næringslivet i Telemark må komme på banen for å sikre ungdommene læreplasser.

- Vi jobber så hardt vi kan med å skaffe disse plassene, men vi trenger at næringslivet er villige til å ta ansvar og ta inn lærlinger. Dette er flott ungdom som veldig gjerne vil ut i lære, og de vil være en berikelse for de bedriftene som velger å ta dem inn, sier Berg-Jensen.