Historisk skolevedtak

Av: Pål Horsle / Publisert: 23.10.2013 / Oppdatert: 24.10.2013
Representanter på fylkestinget
Fylkestinget samlet på Gaustablikk 23. oktober 2013.
Foto: Pål Horsle
Åpne

I skolestruktursaken var sjeldent mange festtaler i Fylkestinget samlet på Gaustablikk. Skoledelegasjon fra Skien torde endelig åpne sjampagneflaska.

Godordene haglet i innleggene. En lang ferd var endelig i mål.

- For Telemark er dett et historisk vedtak og jeg vil gi ros til fylkeskommunens utredning for et bedre utdanningstilbud til kommende elever i Skien, sa leder av hovedutvalget Jørund Ruud.

Gleder seg til fortsettelsen

Flere fulgte etter. - Det er svært viktig at ungdommen får et godt samlet tilbud på Klosterøya. For meg er det også viktig å konkludere med at alt er grundig utredet. Vi gleder oss til fortsettelsen, sa Gunn Marit Helgesen.

Thorleif Vikre fremmet et tilleggsforslag som ble en del av det enstemmige vedtaket. Anbudskriteriene skal vektes for å stimulere best mulig krav til kompetanse, aktive lærling- og praksisplasser hos utførende firmaer.

Kristian Espeland var i tillegg en av flere som nevnte at fylkeskommunen også må bli like dyktige til å skape innholdet i skolen som flotte skolebygg.

- Solid faglig løsning

- En solid faglig løsning, men krevende økonomisk, oppsummerer fylkesrådmannen Evy-Anni Evensen utredningsprosessen. Ny videregående skole i Skien anbefaler fylkesrådmannen skal bygges på Klosterøya.

Beregnet kostnad for nye Skien videregående er 713 mill. kroner, og er i tråd med Fylkestingets ramme. Miksen av faglig beslekta utdanningsprogram i geografisk nærhet sammen med en faglig-pedagogisk vurdering for elevenes beste har vært avgjørende.

Skien får dermed en sentrumsnær og faglig robust skole. Her gis fagmiljøene muligheter til utvikling og samarbeid. Tilrådinga sier også at utdanningsprogrammene blir fordelt på tre skoler. TP blir flytta fra Hjalmar Johansen til Skogmo videregående skoler. OiMG-tilbudet blir samla på Hjalmar Johansen. Påbyggingskursene til generell studiekompetanse blir samla på Hjalmar Johansen.