Har ansatt to nye rektorer

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 20.06.2018 / Oppdatert: 20.06.2018
Bildekollasje Anne Grethe Tho og Hilde Rønning Clausen
De nye rektorene gleder seg til å begynne i sine nye jobber etter sommerferien.
Foto: Telemark fylkeskommune/Privat
Åpne

Anne Grethe Tho (47) fra Notodden er i dag undervisningsinspektør ved Tveiten skole i Notodden kommune. Hun har i mange år jobbet som rådgiver og faglærer ved Kongsberg videregående skole. 

I tillegg til lærerutdannelsen har hun tilleggsutdannelse innen spesialpedagogikk og karriereveiledning. Nå holder hun på med formell rektorutdannelse som fullføres til høsten.

– Jeg er glad for at Anne Grethe har takket ja og tror hun er riktig person for Rjukan. Hun er god på se enkeltelevers behov og har en stor styrke som leder i at hun er en relasjonsbygger som jobber sammen med laget sitt for å skape gode resultater.

47-åringen forteller at hun gleder seg til å jobbe som rektor ved Rjukan videregående skole.

– Jeg er klar til å jobbe for mest mulig læring for alle elever i et trygt og godt læringsmiljø, i tett samarbeid med elevene, foreldrene, hele skolens personale, eksterne samarbeidspartnere og lokalt næringsmiljø, forteller Tho.

Tho håper å starte i jobben 1. august.

Studieleder blir rektor

Ny rektor ved Kragerø videregående skole er Hilde Rønning Clausen (46). Hun kommer fra Kragerø, og er i dag studieleder ved skolen der hun har hatt ulike lederverv siden 2012.

Rønning Clausen har tidligere vært rektor ved Levangheia barneskole i samme kommune, og har fullført en mastergrad i skoleledelse, i tillegg til lærerutdannelsen.

– Hilde Rønning Clausen har arbeidet tett med nåværende rektor i Kragerø og kjenner skolen godt. Jeg er glad for Hildes lederegenskaper og for at skolen kan fortsette langs en spennende linje som jeg føler meg trygg på vil gi gode resultater!

Den nye rektoren ser fram til å starte i jobben 1. august.

– Jeg vil fortsette med det gode utviklingsarbeidet som skolen er i gang men. Det viktigste for meg er elevenes læringsutbytte. Det skal vi arbeide for sammen – uansett hva slags rolle vi har på skolen, sier Rønning Clausen.