Fagskoleutdanning innenfor sauehold og foredling

Av: Natalia Gundersen / Publisert: 03.02.2015 / Oppdatert: 23.03.2018
Nome vgs., avd. Søve, utenfor ved skilt
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Sammen med Fagskolen Innlandet har Nome videregående skole, avdeling Søve, nå fått godkjent Fagskolestudium i sauehold og lokal foredling av råvarer til mat.

Fagskolestudiet er et 4-emnersstudium på til sammen 60 fagskolepoeng. Dette tilsvarer ett års heltidsstudium, men skolen kommer til å legge det opp som et samlingsbasert deltidsstudium tilpasset de som har arbeid og utdanning på dagtid. Ved å fullføre disse 4 emnene kvalifiserer det til en agroteknikertittel. Den som kun tar enkelte emner vil etter bestått kurs få utstedt kompetansebevis for dette. 

Videre arbeid

Fagskolen Innlandet er formell tilbyder, men studiet er godkjent for gjennomføring på Nome videregående skole, avdeling Søve. I dette samarbeidet inngår også et samarbeid med fylkene Buskerud, Akershus, Hedmark og Oppland. 

Skolen begynner nå planlegging av hvilke emner som skal starte opp først og etter. Den foreløpige interessen tyder det på at sauehold og foredling av naturbaserte råvarer til mat er de emnene næringa etterspør først. Uansett vil skolen arbeide i et tempo som sikrer best mulig kvalitet i det vi tilbyr.

Kontakt skolen

Skolen oppfordrer alle interesserte om å kontakte skolen for mer informasjon. Du kan kontakte rektor Terje Kristoffersen på 35918704, 91757732 eller terje.kristoffersen@t-fk.no eller rektor Ivar Lien ved Fagskolen Innlandet på telefon 95960343 eller Ivar.Lien@fagskolen-innlandet.no, for å få mer informasjon om tilbudet.