93 prosent fikk førsteønsket oppfylt

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 01.06.2018 / Oppdatert: 01.06.2018
Elever på Skien videregående skole
Søkere som ikke har fått skoleplass nå, får tilbud i juli eller august.
Foto: Dan Riis
Åpne

De tilbudene på Vg1 som er mest populære:

● Vg1 Musikk, dans og drama; alle tre retninger
● Vg1 Elektrofag
● Vg1 Helse og oppvekst, 3 årig modell
● Vg1 Idrettsfag

1846 16-åringer i Telemark har fått tilbud om å starte i videregående skole. Til sammen er det 2415 søkere til Vg1 og 2280 har fått tilbud om skoleplass i denne omgang. Resten står på venteliste.

124 søkere på venteliste – får tilbud i løpet av sommeren

Prøveinntaket i mai er et forhåndsinntak på bakgrunn av karakterene fra 1. termin.

124 søkere med ungdomsrett står på venteliste i denne omgang. Elever som har stryk eller ikke vurdering på Vg1/Vg2 får tilbud i løpet av sommeren.

Det er standpunktkarakteren som er avgjørende for endelig inntak. Søkere kan miste plassen ved inntaket i juli, hvis poengsummen på standpunktkarakterene ikke er høy nok til å beholde plassen.

– Søkere som ikke har fått skoleplass nå, får tilbud i juli eller august. Alle som har rett på en skoleplass vil få et tilbud i løpet av sommeren, forteller inntaksleder Marianne Dahl-Hansen.

Neste inntak er 6. juli. Siste inntak er 1. august.

Alle som har fått tilbud må svare

Husk å svare på plassen dersom du ikke har lagt inn forhåndssvar, oppfordrer Dahl-Hansen.

– Alle søkerne som har fått tilbud må huske å svare innen 10. juni. De må må logge seg inn på Vigo.no for å svare på tilbudet om skoleplass, forteller inntakslederen.

– Det er viktig at alle svarer – det gjelder også de som ikke ønsker å bruke tilbudet de har fått og de som er på venteliste, sier Dahl-Hansen.

For å svare på skoleplassen på vigo.no trenger søkerne MinID, som også ble brukt i forbindelse med søkingen. De som trenger hjelp med MinID kan kontakte brukerstøtte på telefon 800 30 300 eller minid@difi.no.