90 prosent fikk førsteønsket oppfylt

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 26.05.2015 / Oppdatert: 15.06.2015
Elever i klasserom med nettbrett og pc
Alle som har rett på en skoleplass vil få et tilbud i løpet av sommeren. Neste inntak er 10. juli. Siste inntak er 7. august.
Foto: www.colourbox.com
Åpne

Dette er på samme nivå som fjor.

Ved prøveinntaket i mai er det kun søkere med ungdomsrett som deltar og det utgjør 6 183 søkere. 5 732 av disse har fått en skoleplass, Det tilsvarer 92 prosent av søkerne som deltar i inntaket.

Resten av søkerne står på venteliste, har stryk eller ikke vurdering på Vg1/ Vg2 eller har trukket søknaden.

2500 har fått tilbud til Vg1

Til Vg1 er det 2 572 søkere. Av disse har 2 502 fått tilbud om skoleplass. Dette tilsvarer 97 prosent av søkerne. Dette er likt som i fjor.

85 prosent av søkerne til Vg1 har fått tilbud om sitt førsteønske (skole og utdanningsprogram). Dette er nedgang fra i fjor (86 prosent) og året før (88 prosent).

Populære studietilbud

De tilbudene som det i år har vært spesielt stor konkurranse om skoleplassene er:

  • Vg1 Musikk, dans og drama, Musikk
  • Vg1 Elektrofag
  • Vg1 TAF
  • Vg1 Helse og oppvekst, 3-årig modell
  • Vg1 Teknikk og industriell produksjon
  • Vg2 IKT– Servicefag
  • Vg2 Kjemi og Prosess

Kan miste plassen

Prøveinntaket i mai er et forhåndsinntak på bakgrunn av karakterene fra 1. termin. Det er standpunktkarakteren som er avgjørende for det endelige inntaket.

Det er derfor viktig å presisere at søkeren kan miste plassen ved inntaket i juli dersom poengsummen på standpunktkarakterene ikke er høy nok til å beholde plassen.

Neste inntak i juli

Alle som har rett på en skoleplass vil få et tilbud i løpet av sommeren. Neste inntak er 10. juli. Siste inntak er 7. august.

Alle søkere må logge seg på www.vigo.no for å svare på tilbudet om skoleplass. Svarfristen er 10. juni. Det er viktig at alle svarer – dette gjelder også de som ikke ønsker å benytte seg av det tilbudet de har fått og de som er på venteliste. For å svare på skoleplassen på vigo.no trenger søkerne MinID, som også ble brukt i forbindelse med søkingen. De som trenger hjelp med MinID kan kontakte brukerstøtte på telefon 800 30 300 eller minid@difi.no.