Trygt fram sammen

/ Publisert: 20.01.2016 / Oppdatert: 12.02.2018
Jente går over veien i trafikkert gate
Tema for årets konferanse er trygt fram sammen i trafikken.
Foto: Torbjørn Tandberg
Åpne

Trafikksikkerhetskonferansen samlet  rundt 200 deltakere. Det var primært deltakere fra blant annet kommunene, fylkeskommunene, fylkesmannen, politiet, Statens vegvesen, Trygg Trafikk, Trafikkskoler, NAF og frivillige organisasjoner.

Konferansen ble åpnet av fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

Innleggene ligger under "Presentasjoner". 

På programmet

 Trafikksikkerhetskonferansen ble arrangert i Langesund på Quality Hotel Skjærgården. Målet for konferansen var å øke kunnskapen vår om årsakene til trafikkulykkene og sammen sette oss i stand til å forebygge uønsket adferd i trafikken og øke bevisstheten til egen adferd.

Temaet for konferansen var Trygt fram sammen i trafikken.  Alle har vi mennesker rundt oss som vi er glade i og som vi bryr oss om. Vi ønsker at de skal komme trygt fram enten det fra en liten sykkeltur til nærbutikken for å kjøpe rømme til fredagstacoen eller fra en måneds bilferie gjennom Europa. Vi orker ikke tanken på å miste noen, vi har ikke råd til å miste noen.

Hvorfor tar trafikken liv?

Vi spurte disse to dagene hvordan vi skal jobbe for å komme trygt fram sammen:

  • Hvorfor tar trafikken liv?
  • Hvordan skal trafikksikkerhetsarbeidet utføres i fylkene de neste fire årene for å hindre at liv blir tatt i trafikken?
  • Hva er prioritert i den nye nasjonale tiltaksplanen?
  • Hvordan kan «hjertesoner» bidra til å gjøre skolevegene tryggere?
  • Vi har sett alvorlige trafikkulykker knyttet til anleggsarbeid; hvordan tenker entreprenørene trafikksikkerhet?
  • Gjennom både by- og bygdepakker forsøker man å få ned biltrafikken og øke andelen som sykler og går. Hva kan vi gjøre for å unngå flere ulykker med syklister og fotgjengere?
  • Hvem fortjener politiets oppmerksomhet på vegen?

Fylkets trafikksikkerhetsutvalg har ansvaret for å samordne og anbefale tiltak for å fremme trafikksikkerheten i fylket.