Bypakkebrosjyre i postkassa!

Av: Tania Ripoll / Publisert: 31.10.2013 / Oppdatert: 01.08.2018
Nærbilde av blomst med Bypakke-tekst
Målet med Bypakke Grenland å gjøre Grenland til et bedre sted å bo og arbeide
Foto: Dag Jenssen
Åpne

Nå kommer den mye omtalte og etterspurte brosjyren med informasjon om Bypakke Grenland. Den siste brikken kom på plass med forrige ukes fylkestingsvedtak om å si ja takk til belønningsmidler, og dermed rushtidsavgift.

Svar på spørsmål

- Hvor kommer bommene? hvorfor skal vi nå igang med dette her? hvor mye vil det koste? og ikke minst, hva får jeg for disse pengene?

Svaret på disse og mange andre spørsmål om Bypakke Grenland får samtlige innbyggere i Bypakkekommunene Skien, Porsgrunn og Siljan rett i postkassa førstkommende lørdag. Da kommer en 20-siders informasjonsbrosjyre som søker å svare på mange av de mest stilte spørsmålene om bypakka.

Bedre oversikt

Informasjonsbrosjyren inneholder blant annet kart over de foreslåtte prosjektene, oversikt over hvor mye penger som skal brukes på de ulike typer tiltak og framdriftsplan.

I tillegg finner du forklaring av bompengeordning, takster, andel driftskostnader og kart over hvor bomstasjonene skal stå - og mye annet.

Preger bybildet

Bypakka kommer - gitt at Stortinget godkjenner - til å prege bybildet i mange år. Bedre veier, bedre gang- og sykkelstier, et løft for kollektivtrafikken og bymiljøtiltak som skal styrke næringslivet og gjøre byene våre bedre for oss som bor her - i tillegg til mange automatiske bomstasjoner.

Som bypakke-ordførerne sier i sin innledning i brosjyra: “Vi vil at mennesker og næringsliv skal ønske seg til Grenland. Skal vi klare det må vi gjøre regionen mer attraktiv! Vi trenger derfor et solid løft i infrastrukturen. Samtidig må vi tenke litt annerledes på hvordan vi forflytter oss. Bypakke Grenland skal bidra til dette.”

Med brosjyren som distribueres på lørdag håper vi at befolkningen i Grenland vil få svar på hvordan Bypakke Grenland skal gjøre dette.