Bli med på guidekurs

Av: Mona Birgitte Rasmussen / Publisert: 12.04.2013 / Oppdatert: 18.10.2016
Guider utenfor cruiseskipet Saga Ruby i Brevik
Guider på oppdrag for Saga Cruise.
Foto: Visit Telemark
Åpne

Skal du være guide i Telemark i sommer? Jobber du i reiselivsbransjen i Telemark og skal ta imot gjester og besøkende? Å være guide er en spennende, utfordrende og viktig jobb.

Telemarkguiden

Prosjektet Guidekorps i Øvre Telemark (se informasjon under reiseliv), har i løpet av prosjektperioden blitt utvidet til å gjelde hele Telemark, og går nå under navnet Telemarkguiden. Prosjektet skal bygge opp et system for organisering, kvalitetskrav og opplæring for guidekorpset.

Hele Telemark vil ha nytte av erfaringer fra dette 2-årige prosjektet. Telemarkguiden har gjennom første prosjektåret kartlagt behovet for guider, hvor mange guider det er i Telemark og behovet for kompetanse. Gjennom prosjektet Cruise til Telemark ble det klart at det er et klart behov for flere guider.

Guidekurs

De fleste av guidene i Telemark guider kun i et avgrenset område i fylke, det er viktig at de som ønsker å utvide arbeidsområdet får tilbud om nødvendig opplæring. I tillegg er det helt sikkert mange som går med en liten guidespire i magen, men ikke har alt det som kreves av kunnskap og kompetanse. Noen er svært kunnskapsrike, men mangler språkkunnskaper, andre har god formidlingsevne, men mangler kunnskapen om stedene. 

En god sightseeingopplevelse skal være både underholdende og interessant, og viktige suksessfaktorer er at guiden har gode kunnskaper, entusiasme, serviceinnstilling og godt
mennesketekke. 

Noen av egenskapene som gjør en til en god guide er slikt som en har med seg i «bagasjen», men svært mye kan også læres.
Telemarkguiden har gleden av å tilby guidekurs før sommersesongen 2013 starter!