Biogassdag i Telemark

Av: Cecilie Kult / Publisert: 07.04.2016 / Oppdatert: 25.04.2016
Røde biogassbusser fra Østfold
Biogassbusser fra Østfold. Til sommeren får Telemark fylkeskommune nye biogassbusser.
Foto: Nettbuss avd. Sarpsborg
Åpne

Hvilke muligheter er det for biogass i fremtiden og hvilke erfaringer har brukere med biogass som drivstoff, er spørsmål konferansier Olaf Braastad, seniorrådgiver i Bellona, vil ta opp under konferansen om biogass 26. april.

Tid: tirsdag 26. april 2016, kl. 09.15 - 16.00

Sted: DuVerden, Tollbugata 23, 3933 Porsgrunn

Parkering: Down Town, Kulltangvegen 70, 3921 Porsgrunn. Du trenger parkeringsbevis som blir utlevert hos DuVerden. Arrangør vil være tilstede hos DuVerden fra kl. 09.00 og deler ut parkeringsbevis.

Meld deg på her innen 25. april kl 15.00 (bindende påmelding)

Det grønne skiftet

Det fornybare alternativet biogass pekes på som et viktig virkemiddel for å redusere utslippene fra transportsektoren i Norge, og skiller seg tydelig ut fra andre biodrivstoff i måten det fremstilles.

Klimautfordringer, energiinfrastruktur, økonomi, avfall- og ressursutnyttelse og tekniske løsninger er temaer på konferansen. Målgruppen er beslutningstakere i offentlig og private virksomheter, aktører innen primærnæringen, industri, politikere, ansvarlige for flåtekjøretøy og andre med interesse for miljø og verdiskaping.

Ved å delta på konferansen får du innblikk i hvilke muligheter som finnes i dag innenfor biogass, hva som kommer i nærmeste fremtid og ikke minst hva dette kan bety for Telemark.

Muligheter og utvikling

Biogassdagen arrangeres i samarbeid med Biogass Oslofjord (del av Interreg ØKS prosjektet Biogas2020), Høgskolen i Sørøst-Norge, Skagerak Energi og Telemark fylkeskommune.

- Dagen vil gi innblikk i hvilke muligheter som finnes innenfor biogass i dag. Vi håper den kan være med å bidra til videreutvikling av verdikjeden fra kollektivtrafikken i Grenland til et velfungerende marked, sier Fredrik Eikum Solberg.

Solberg er trainee og jobber med miljø og biogass i Telemark fylkeskommune. Han er en del av Telemark sin arbeidsgruppe i regionsamarbeidet for biogass, Biogass Oslofjord.

Søppelbil som går på biogass.

Foto: Skagerak Energi
Åpne