SogeSong

Av: Line Ruud Ørslien / Publisert: 21.11.2017 / Oppdatert: 17.12.2018
Bilde: Ingvild Skeie Ljones
Åpne

Kvedar og lyrespiller Øyonn Groven Myhren og felespiller Anne Hytta byr publikum på et flunkende nytt møte med middelalderballader på middelalderinstrumentene lyre og fidle, og Øyonns unike stemme. Sammen har Anne og Øyonn spilt disse visene til arrangementene langsomt har fått en form. Resultatet er noe ganske personlig, men kanskje er det også klangen av noe som har vært spilt og sunget for lenge, lenge siden?

I november 2017 ga de ut albumet Så vide fara dei lindarord, der drømmende, frodige og humoristiske viser ikles de fineste tonedrakter fra folkedypet av Telemark.

Årets landskappleiksvinner i vokalklassa, Øyonn Groven Myhren, er en av Norges fremste folkesangere, med flere seire fra landskappleiken. Hun har gitt ut en rekke prisbelønte album, med vokalkvartetten Dvergmål, middelalderensemblet Aurora Borealis, det sagnomsuste bestillingsverket Nivelkinn sammen med Odd Nordstoga og flere soloalbum. Øyonn Groven Myhren har et utstrakt samarbeid med slagverktrioen SISU og den musikalske forestillingen Runartromma.

Anne Hytta er felespiller og komponist, og er soloutøver på hardingfele med repertoar fra Telemark. Hun spiller også i en rekke ensembler med blant annet sin egen trio Slagr og kvartetten Tokso, ensemblet Offroad og improtrioen Parallax. Hytta vant spellemannprisen 2015 i åpen klasse med Slagr for albumet short stories.