Gard Nilssen's Acoustic Unity

Av: Line Ruud Ørslien / Publisert: 08.12.2017 / Oppdatert: 17.12.2018

Han er kjernemedlem i band som Bushman's Revenge, Cortex, Team Hegdal og i senere tid sPacemoNkey, er sentral i backingbandet til Susanne Sundfør, samt har medvirket i en rekke andre større og mindre prosjekter.

Han har en på alle måter imponerende CV som inneholder ulike former for kontemporær jazz, akustisk som elektrisk, samt annen eksperimentellvillig musikk. En slags rød tråd går det likevel igjennom alle prosjektene han medvirker i; energi, spilleglede, kreativitet og kvalitet. Det er tydelig at Nilssens musikalske kvaliteter blir satt pris på innen et bredt spekter av moderne musikk, og han begynner også å bli lagt merke til blant et større publikum.

Gard Nilssen's Acoustic Unity platedebuterte i 2015 med den forrykende "Firehouse" på Clean Feed. Albumet er energisk og spenstig, tidvis komplekst, men inneholder samtidig svært medrivende jazz som frisker opp det klassiske saksofon-, bass- og trommer-formatet. Utgivelsen fikk svært god mottakelse her til lands, blant annet med Spellemann-nominasjon, men ikke minst i utlandet med bl.a anmeldelse i New York Times. Med seg i bandet har Nilssen Petter Eldh på kraftfull og elastisk kontrabass, og André Roligheten på jublende og begeistret saksofon.