Høst 2015 - Syng i høstens skjønne tid

Av: Line Ruud Ørslien / Publisert: 26.06.2014 / Oppdatert: 17.12.2018
Helene Waage
Åpne

Hun har bakgrunn fra folkemusikk, sigøynermusikk og klassisk musikk. I denne konserten vektlegger hun melodier fra den gamle ”sangskatten”, som den eldre generasjonen setter pris på og kan synge med på. Sang til harpe-akkompagnement som veksler med dype cellotoner gir et behagelig og variert lydbilde. Konserten egner seg dermed også godt for personer med demens eller annen sykdom som kan medføre økt sensitivitet.

Konsertene ble gjennomført høsten 2015, og er nå avsluttet.

Kurs for ansatte

Som del av tilbudet var det også kurs for ansatte. Dette omhandlet musikk som miljøbehandling i eldreomsorgen, som et verktøy for livskvalitet og mestring.
Ved hjelp av effektive miljøbehandlingstiltak basert på musikk, sang og rytme kan beboere og ansatte i eldreomsorgen oppleve økt trivsel og velvære. Med roligere og mer fornøyde beboere kan daglige pleie og omsorgsoppgaver bli mindre utfordrende og tidkrevende. 

Verktøy til bruk i daglig omsorg

Enkle verktøy som kan tas i bruk i den daglige omsorgen er utviklet av lege og musikkterapeut Audun Myskja. Myskjas arbeid med implementering av metodene i flere sykehjem videreføres i et større prosjekt støttet av Kavlifondet. Helene Waage samarbeidet med Myskja og kunne tilby et komprimert og praktisk kurs ute i kommunene. Institusjonene som ønsket tilbudet kunne også få videre faglig veiledning og oppfølging.