Vest-Telemark Museum årets museum

Av: Line Ruud Ørslien / Publisert: 14.09.2012 / Oppdatert: 14.01.2013
Vest-Telemarks nybygg åpnet i juni 2012. Foto: Vest-Telemark museum
Vest-Telemark museum er kåret til årets museum i Norge.
Foto: Vest-Telemark museum
Åpne

Prisen Årets Museum går hvert år til en museumsinstitusjon som har gjort seg positivt bemerket foregående år.

Etter mange års iherdig arbeid åpnet Vest-Telemark Museum sitt nye museumsbygg til 80 millioner kroner i juni. Bygget er den største statlige kulturinvesteringen noen sinne i Telemark.

I begrunnelsen vektlegger juryen nybygget, som de mener er godt tilpasset terrenget og tomta. Videre framheves det klimaregulerte magasinet, de moderne verkstedene, den profesjonelle ledelsen og museets høye besøkstall. Til tross for beliggenheten ligger disse på ca 50 000 besøkende årlig. Utnevnelsen fører forhåpentligvis til enda flere besøkende i 2013.

Veldig inspirerende

Museumsdirektør Dag Rorgemoen opplever det som veldig inspirerende å få prisen.

-Det er moro å bli sett, og godt å merke at alt arbeidet vi har lagt ned i dette blir verdsatt. Jeg må få understreke at det er mange som har del i dette. Det gjelder både i organisasjonen, i styret og i lokalstyret, i kommunene og i fylkeskommunen, avslutter en glad Rorgemoen.

Prisen ble delt ut under festmiddagen på Det nasjonale museumsmøtet i Larvik den 13. september av juryformann stortingsrepresentant Trine Skei Grande. De øvrige to medlemmene i juryen var redaktør Gudleiv Forr og museumssjef Lene Floris fra Nationalmuseet i København. I fjor var det Norsk Teknisk Museum som stakk av med seieren.