Fylkesbiblioteket flyttes til Skien

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 10.12.2015 / Oppdatert: 11.12.2015
Eksteriørbilde av fylkesbiblioteket på Ulefoss
De ansatte på fylkesbiblioteket flyttes til Fylkeshuset i Skien i 2016.
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

I løpet av neste år skiller Telemark fylkesbibliotek og Nome folkebibliotek lag. De åtte fylkeskommunale ansatte blir flyttet til Fylkeshuset i Skien. 

- For oss er det innhold, kvalitet, utvikling og de ansattes innspill som veier tyngre enn lokaliseringen, sa hovedutvalgsleder Tone Berge Hansen.

Også Mette Ofstad (Ap) stemte for flyttingen.

- Dette vil bare være til det bedre for samtlige folkebibliotek i Telemark. Fylkesbibliotekets oppgaver har endret seg. Så vidt jeg vet er Telemark det siste fylket i landet som har fylkesbibliotek sammen med folkebibliotek, sa hun.

Vil ikke flytte biblioteket

Politikerne i opposisjonen vil ikke flytte biblioteket, og stemte imot forslaget.

- Jeg kan ikke forstå at dette ikke kan utføres like godt på Ulefoss, sa Olav Kasland (V).

Da saken ble behandlet i fylkesutvalget i november, anbefalte politikerne å flytte fylkesbiblioteket. Opposisjonen var også denne gangen imot. Også hovedutvalg for kultur vedtok det samme i sitt møte tidligere i høst.

Utredning i 2014

Det var i 2014 at et utvalg gjennomgikk fylkesbibliotekets drifts- og utviklingsoppgaver - i lys av endringer i lovverket på biblitekfeltet. Hensikten var å se hvordan fylkeskommunens lovverk løses best. Utvalget så også på konsekvensene for organisering og geografisk plassering.

I rapporten som ble lagt frem i februar 2015 anbefalte utvalget å avvikle samorganiseringen med Nome kommune, og lokalisere de ansatte ved fylkesbiblioteket på Fylkeshuset i Skien.

Les også:Fylkesbiblioteket ut på høring