Årets Jomfrulandsstipendiater på plass

Av: Line Ruud Ørslien / Publisert: 07.10.2013 / Oppdatert: 19.12.2013
Jomfrulandsstipendiatene 2013.
Jomfrulandsstipendiatene 2013. Filippa Barkman og Johannes Høie
Foto: Line Ruud Ørslien
Åpne

Høie har vokst opp i Seljord, og kjenner til Jomfruland fra tidligere. Filippa Barkman er svensk, og kunstnerparet har til nå bodd i Stockholm. Begge er utdannet billedkunstnere.

Kunstnerne hadde tenkt lenge på å søke på stipendet, og er glade for å være på plass på øya. Den første måneden har gått med til å bli kjent.

- Vi har gått mye rundt og sett, forteller Filippa Barkman.

Henter inspirasjon og energi

- Det er utrolig vakkert her ute, og vi har samlet mye inspirasjon og energi. Vi har med oss kamera rundt, og tar mange skisser på vandringene våre. Man får en spesiell ro av naturen, og det er arbeidsro her. I tillegg er atelieret lyst og fint.

Begge er fascinert av havet og de dramatiske bølgene.

- Man kjenner seg liten i naturen, særlig når man står på nordspissen og får bølgene inn fra begge sider. Det er mektig.

Les også:Å påvirkes av Jomfruland

Filippa Barkman

Foto: Line Ruud Ørslien
Åpne

Tegninger og akvareller

Begge kunstnerne jobber med tegning, og Filippa maler også akvarell. De jobber langsomt med tegningene sine.

- Vi jobber fra morgen til kveld. Vi kan gjerne arbeide i samme rom, for vi arbeider dypt konsentrert med våre egne ting. I tillegg går vi lange turer på øya.

Atelieret bærer preg av at det er flere prosesser på gang. Filippa Barkman stiller snart ut i Bergen, og i tillegg skal kunstnerne ha utstilling i Kunsthall Grenland i Porsgrunn i januar. Oppholdet på Jomfruland resulterer i utstilling i Kragerø kunstforening til sommeren.

Forlenger oppholdet

På Jomfruland har kunstnerne samlet så mange inntrykk å bearbeide at det bare er tiden som begrenser dem.

- Vi har funnet oss så godt til rette at vi forlenger oppholdet her ute med en måned, forteller de. – Vi har bare forlatt øya en gang etter at vi kom. Siden vi finner ro her vil vi bare være her og arbeide.

Jomfrulandsstip.detaljbilde

Foto: Line Ruud Ørslien
Åpne

link