1 million til junior-VM i orientering

Av: Line Ruud Ørslien / Publisert: 27.11.2013 / Oppdatert: 02.12.2013
Orienteringsløper Anders Nordberg
Foto: Anne Margrethe Hausken Nordberg
Åpne

Det er første gang et junior-VM i orientering arrangeres i Norge. Arrangørkomiteen JWOC 2015 består av orienteringsklubbene Porsgrunn Orienteringslag (POL) og idrettslaget Dyre Vaa, som har det tekniske ansvaret for mesterskapet.
 
Det er ventet over 400 deltakere fra 42 ulike nasjoner. Utøverne er i alderen 17-20 år og det konkurreres i dame- og herreklasse. Det skal gjennomføres tre individuelle konkurranser samt en avsluttende stafett.
 
Fylkesidrettskonsulent Therese Surdal Lahus syns det er prisverdig at POL og IL Dyre Vaa tar på seg oppgaven med å arrangere et verdensmesterskap.

- Det krever betydelig dugnadsinnsats, både med planlegging og gjennomføring og i arbeidet med å utarbeide nye orienteringskart. Begge disse idrettslagene har god arrangørkompetanse fra tidligere, så de vil nok gjennomføre et verdensmesterskap med høy kvalitet, sier Lahus.

Ekstraordinære spillemidler til nye o-kart

Hovedkomiteen vil utarbeide flere nye orienteringskart i Vinje kommune, og Kulturdepartementet støtter kartproduksjonen med ekstraordinære spillemidler på inntil kr. 450 000,-.
 
- Fylkeskommunen arbeider for å hente ut flest mulig statlige midler til idrettsfeltet i Telemark. Det er svært gledelig at søknaden om ekstraordinære spillemidler til kartproduksjonen ble imøtekommet. Dermed kan fylkeskommunen benytte den ordinære, årlige spillemiddelrammen til andre idrettsanlegg i fylket, sier fylkesidrettskonsulenten.

Godt tilrettelagt for publikum

Verdensmesterskapet er et publikumsvennlig arrangement. Gjennom avansert teknologi med digitaliserte kart og GPS vil publikum kunne følge utøverne på storskjerm og via internett. Arrangøren vil også tilby opplæring i kart og kompass for alle barne- og ungdomsskoleelever i kommunen. 

Setter Telemark på kartet

Junior-VM i orientering 2015 vil profilere fylket på en god måte og markedsføre Rauland og Telemark som en helårig turistdestinasjon. I forkant av mesterskapet vil det bli gjennomført treningsleirer og orienteringsløp for både toppidrettsutøvere og mosjonister. Mange tilreisende både før og under selve arrangementet vil gi positive ringvirkninger for reiselivsbedrifter og andre næringer i øvre Telemark.

Verdensmesterskapet har et budsjett på 12 millioner kroner, og gjennomføres 4.-11. juli 2015.