Fagseminar om sikkerhet ved arrangement

Av: Marte Aksnes / Publisert: 03.07.2019 / Oppdatert: 11.09.2019
Foto: Helge Lund / WOX Telemark 2019
Åpne

Satte fokus på sikkerhet

Torsdag 5.september var over 60 representanter for frivillige, det offentlige, brann, politi og helse samlet Bok- og Blueshuset på Notodden for å snakke om sikkerhet ved arrangement. Deltakerne gav oss nyttige innspill på hvordan vi kan bli enda bedre på SAMARBEID, for å skape trygge og positive arrangement i fylket vårt

Seminaret ble arrangert i samarbeid mellom Telemark fylkeskommune og Fylkesmannen i Vestfold og Telemark.

Takk til alle foredragsholdere og deltakere for gode innlegg, spørsmål og refleksjoner under fagseminaret!

Målet er å skape gode og trygge arrangementsopplevelser for alle!

Bakgrunn for konferansen

En rekke små og store idretts- og friluftsarrangement gjennomføres i Vestfold og Telemark hvert år. Det kan innebære store publikumsmasser, arrangement på offentlige veier, deltakere som presser seg til ytterste for å prestere, skogbrannfare under utendørsarrangement, direktesendte tv-sendinger, tekniske installasjoner, uforutsigbare værmeldinger for å nevne noe – Hva kan gå galt?

Vi ønsker å rette fokus på sikkerhet ved arrangement og at den best ivaretas gjennom god planlegging og organisering. Flere instanser er involvert i forkant og under arrangementene og det krever et godt samarbeid mellom disse for at sikkerheten skal være godt ivaretatt. På fagseminaret samler vi de ulike instansene for å dele erfaringer med hverandre, heve kunnskapen og legge til rette for økt samarbeid om sikkerhet ved arrangement. Målet er å skape gode og trygge arrangementsopplevelser for alle!

 

Målgruppe

Arrangører, beredskapskoordinatorer og arrangementsansvarlige i kommunene, representanter fra nødetater, frivillige organisasjoner, næringsliv/handelsstand, sikkerhetsselskap og andre fra offentlig sektor. Selv om fagseminaret retter seg mot idretts- og friluftsarrangement, er det relevant for de som er involvert i andre arrangement også.