Nye drivere av Øitangen klare

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 03.04.2017 / Oppdatert: 10.04.2017
Foto: Oddgeir Mella/Telemark fylkeskommune
Åpne

- Det var mange gode søkere som ønsket å overta som drivere av Øitangen. Det er veldig bra og vi er veldig glad for at DNT Telemark skal overta driften, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

Den viktigste virksomheten på Øitangen har vært ferie-, aktivitets-, fritids-, kurs-, og konferanseopphold, først og fremst for primærgruppene: Som for eksempel utviklingshemmede og personer med nedsatt funksjonsevne, personer innenfor psykiatri, barnevernet, lag og foreninger, skoleklasser, arbeidstrening og vanskeligstilte grupper i samfunnet.

Telemark fylkeskommune, som eier Øitangen, har søkt etter nye drivere etter NKS Granlien, som har drevet stedet siden 2005 sa opp kontrakten i fjor høst.

Spent på hva de kan få til

Leder i hovedutvalget for kultur, Tone Berge Hansen, er spent på hva DNT Telemark kan få til på Øitangen.

- De kan gi et tilbud til ulike brukergrupper. Både allmennheten og primærgruppene. Det synes vi er en kjempegod kombinasjon, sier Hansen.

Midt i blinken

Daglig leder i DNT Telemark, Jon Atle Holmberg, forteller at Øitangen er midt i blinken for dem.

- Vi skal nå bruke 2017 til å bli kjent med Øitangen så skal vi bruke kunnskapen vår, både lokalt og nasjonalt til å gi et godt tilbud, til både primærgruppene og allmennheten.

Holmberg sier at dette er en del av DNT Telemark sin helhetlige satsing på kystleden.

Kontrakten mellom Telemark fylkeskommune og DNT Telemark er på fem år med opsjon på fem år til.