Ungdomsskole fikk folkehelseprisen

Av: Lene Sjølie / Publisert: 14.08.2012 / Oppdatert: 02.04.2013
Vinner av Folkehelseprisen 2011: Rjukan ungdomsskole, ved rektor Jorunn Dahl
Jorunn Dahl, rektor ved Rjukan ungdomsskole
Foto: Telemark fylkeskommune/Eva Susanne Drugg
Åpne

I år er det skoler i Telemark som har vært kandidater til folkehelseprisen for 2011.

- Ifølge juryen er kandidatene ulike, men alle flotte eksempler på helsefremmende skoler i Telemark, sa fylkesordfører Terje Riis-Johasen ved overrekkelsen under fylkestinget i Vrådal.

Aktiv skole
Rektor ved Rjukan ungdomsskole, Jorunn Dahl takket for prisen.

- Hvis det ikke var for Jorunn Borge Westhrin fra folkehelseprogrammet i fylkeskommunen, hadde vi nesten ikke klart dette, sa hun under takketalen.

I juryens begrunnelse heter det at Rjukan ungdomsskole får prisen for sitt langsiktige og systematiske arbeid med å skape et fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring.

- Skolen har lagt til rette for daglig fysisk aktivitet blant annet gjennom "Aktiv skole 265", der utvalgte elever leder aktiviteter i friminuttene, tilrettelegging av utemiljø og faste turplaner for hele skolen, sa fylkesordføreren.

20.000 kroner
Prisen, som er på 20.000 kroner, ble delt ut for første gang i 2006. Prisen skal gå til en kandidat som har gjort en innsats ut over det vanlige, sett ut fra Folkehelseprogrammets målsetting.

I tillegg til prisen på 20.000 kroner får vinneren bildet "Eplets dans", av den svenske fotokunstneren Ingemar Myrén.

De fem kandidatene som var nominert til Folkehelseprisen 2011 var Porsgrunn videregående skole, Rjukan ungdomsskole, Borge skole, Tveit skule/Nissedal ungdomsskule, Seljord barnehage og grunnskole og Kragerø skole ved Kjersti Bruu.

Les mer om hva som har blitt gjort på Rjukan ungdomsskoles hjemmeside

Bildet: Fylkesordfører Terje Riis-Johansen delte ut prisen til Jorunn Dahl , rektor ved Rjukan ungdomsskole i Tinn kommune.