Sprekt eldretreff i Brekkeparken

Av: Lene Sjølie / Publisert: 04.05.2016 / Oppdatert: 04.05.2016
Deltakere på aktivitetsdag i Brekkeparken
Aktivitetsdagen er åpen for alle og det er gratis å delta.
Foto: Kristin Berge/Telemark Museum
Åpne

Onsdag 25. mai inviterer Telemark fylkeskommune, Telemark Røde Kors og Skien Rotary Klubb i samarbeid med Telemark Museum, Pensjonistforbundet i Telemark, Der du bor Grenland og Skien og Porsgrunn kommune til aktivitetsdag for godt voksne i Brekkeparken i Skien.

Dugnadsprosjekt

Aktivitetsdagen blir åpnet av fylkesordfører Sven Tore Løkslid. I tillegg til rebusløp med en rekke aktiviteter vil Sven Mollekleiv, president i Norges Røde Kors, dele sine erfaringer og refleksjoner om mennesker på flukt. Det blir også musikkinnslag med Tre Sopranos og oppvisning med turnjentene fra Odd.

Aktivitetsdagen i Brekkeparken er hovedsakelig et dugnadsprosjekt. I tillegg til arrangørene, er blant annet Grenland sportsfiskere og Skien turlag med på å lage aktiviteter til rebusløpet.

Gratis deltakelse 

Aktivitetsdagen er åpen for alle og det er gratis å delta. Det vil også bli satt opp gratis busstransport med minibusser fra ulike steder i Porsgrunn og Skien slik at alle enkelt skal kunne komme seg til Brekkeparken.

Se hele programmet for aktivitetsdagen og informasjon om avreisesteder for bussene under.

Miniseminar i forkant

Før selve aktivitetsdagen blåses i gang arrangeres et miniseminar om innvandring og integrering – muligheter og utfordringer.

Her vil Tone Sissel Kise, distriktsleder i Telemark Røde Kors og leder for integrering og kompetanse i Sauherad kommune, snakke om blant annet myter, forventninger og begrepsavklaringer. En flyktning vil fortelle om sin vei til Norge, om forventninger og hvordan livet er i dag.

Miniseminaret har begrenset antall plasser. Her gjelder «førstemann til mølla»-prinsippet. Påmelding til Magne Dale på mail@magnedale.com.

Program

Aktivitetsdag kl. 12.00 - 15.00

12.00 Åpning ved fylkesordfører Sven Tore Løkslid
12.15 Samling ved scenen. Friskis & Svettis inviterer til lett oppvarming
12.30 Rebusløpet starter - inndeling i grupper. På de åtte postene er det bl.a. aktiviteter med Skien turlag og Grenland sportsfiskere, styrke og balanse, potetløp, tandem skigang, blinkskyting med ertespretter, kasting på stikka og golf.
13.35 President i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, deler sine erfaringer og refleksjoner om mennesker på flukt
14.05 President i Norge Røde Kors, Sven Mollekleiv, og distriktsleder i Telemark Røde Kors, Tone Sissel Kise, oppsummerer dagens miniseminar.
14.15 Oppvisning med Turnjentene fra ODD
14.30 Tre Sopranos (minus Lise) underholder med sang og musikk
14.55 Oppsummering og takk

Miniseminar kl. 10.00 - 11.30

10.00 Velkommen – presentasjon
10.05 Myter, forventninger, påstander, begrepsavklaringer, opphold v/ distriktsleder i Telemark Røde Kors og leder for integrering og kompetanse i Sauherad kommune, Tone Sissel Kise
10.35 Min vei til Norge - forventninger og status i dag. En flyktning forteller.
10.50 Mennesker på flukt: erfaringer og refleksjoner v/ president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv

Gratis transport

Minibusser max 16 seter. Avreise fra:

  • Menstad Bydelshus kl. 10.45
  • Gråtenmoen Bydelshus kl. 11.00
  • Drosjeholdeplassen Landmannstorvet, Skien kl. 11.00
  • Lie Bydelshus kl. 11.15
  • Bussholdeplassen via Hovengasenteret, Porsgrunn 11.00

Retur etter arrangementslutt.