Skolemåltidet - en ressurs for trivsel og læringsmiljø

Av: Lene Sjølie / Publisert: 25.01.2016 / Oppdatert: 23.02.2016
Skoleelever spiser sunn mat
Bli med og lær om sammenhengen mellom skolemat og læring!
Foto: © Rebecca Ravneberg
Åpne

Tid: torsdag 31. mars 2016, kl. 09.30 - 15.00

Sted: Ibsenhuset, Skien

Retningslinjer, sammenhenger og tiltak

Måltidskonferansen begynner med felles presentasjon av ny Retningslinje for mat og måltider i skolen og om sammenhengen mellom skolemat og læring.

Deretter er det to parallelle sesjoner med små og store tiltak, ideer og erfaringer presentert fra skoler i regionen:

  1. Det gode skolemåltidet i barneskoler og SFO
  2. Kantinearbeid i ungdomsskole og videregående skole

Inspirere og motivere

Konferansen er et samarbeid mellom Helsedirektoratet, Nasjonale senteret for mat, helse og fysisk aktivitet (MHFA), Telemark fylkeskommune og Fylkesmannen i Telemark. 

- Vi håper dagen vil inspirere og motivere til videre arbeid med skolemåltidet og mattilbudet, sier Jorunn Borge Westhrin. Hun jobber med helsefremmende barnehager og skoler i Telemark fylkeskommune og er leder av ressursgruppen for kosthold i Telemark.

Program og påmelding

Se fullstendig program for konferansen her (PDF)

Elektronisk påmelding innen 16. mars på telemark.pameldingssystem.no/skolemaltidet