Nå blir det liv og røre i Kragerø

Av: Guro Høydal/Lene Sjølie / Publisert: 18.03.2015 / Oppdatert: 15.04.2015
Ordfører i Kragerø, Kåre Preben Hegland, ble inspirert av det Horten kommune har fått til med HOPP-prosjektet.
Foto: Inger Lise Hansen/Horten kommune
Åpne

HOPP er et prosjekt hvor alle enheter i kommunalområdet oppvekst er representert.

Kragerødelegasjonen telte 50 personer, inkludert ordfører, skolesjef og alle SFO-ansatte.

De var spesielt interessert i å høre mer om fysisk aktivitet og sunt kosthold i skole og SFO. Helsetjenesten for barn og unge og barnehagene er også en viktig del av prosjektet i Horten.

-For å redusere utfordringen med sosial ulikhet i helse, er barnehage, skole og SFO viktige arenaer fordi vi der når alle barn og unge. Slik kan vi bidra til å gi alle barn likest mulig forutsetninger for god helse, forteller prosjektleder for HOPP, Linda Jakobsen.

Inspirert ordfører

Ordfører i Kragerø, Kåre Preben Hegland, ble inspirert av det Horten kommune har fått til.

- Jeg er glad for at så mange fra Kragerø ble med. Det er viktig med en rød tråd fra hjem til barnehage, SFO og skole hvor alle snakker samme språk. I Kragerø kommune vil vi satse på å komme raskt i gang med prosjektet «Liv og røre- økt fysisk aktivitet og sunt kosthold» i SFO og skole.

- Allerede førstkommende torsdag arrangeres et oppfølgingsseminar i Kragerø for rektorer, SFO-ledere, alle SFO-ansatte og inviterte deltakere som deltok i Horten. Der vil det bli vist til ulike verktøy og gruppearbeid for å vurdere hvordan Kragerø kommune kan få til dette.

- I tråd med folkehelsestrategien

Ordføreren var også glad for samarbeidet med folkehelse i Telemark fylkeskommune.

– Det Kragerø kommune nå vil gjøre, er helt i tråd med folkehelsestrategien.

- Telemark fylkeskommune vil bistå kommunen med sin kompetanse i det videre arbeidet, forteller Jorunn Borge Westhrin, leder for helsefremmende barnehager og skoler i fylkeskommunen.

Hun sier også at kommunen fikk en pangstart på sitt prosjekt med denne studieturen. Den sikrer god forankring både i politisk og administrativ ledelse og hos den enkelte SFO-leder og SFO-ansatt.

- Dette sammen med en god forankring i planer, en god prosjektplan og ikke minst alle de praktiske eksemplene vi fikk se, er svært viktige suksessfaktorer for å lykkes. Det blir spennende å følge prosjektet videre, avslutter Borge Westhrin.