Jakter på årets Frivillighetspris-vinner

Av: Line Ruud Ørslien, Eva S. Drugg / Publisert: 12.08.2013 / Oppdatert: 04.09.2013
Kulturminister Hadia Tajik overrekker Frivillighetsprisen 2012 til Helge Brekke under direktesendingen i TV2 God morgen Norge
Vinneren av Frivillighetsprisen 2012, Helge Brekke, er primus motor for Knarvikmila i Hordaland. Kulturminister Hadia Tajik overrakk prisen.
Foto: nyebilder.no
Åpne

Telemark fylkeskommune ønsker ditt bidrag til Frivillighetsprisen 2013 for å kåre årets fylkesvinner. Fylkeskommunene hjelper Frivillighet Norge for å kvalitetssikre de nominerte, og kårer en fylkeskandidat.

Det legges hvert år ned stor frivillig innsats i hele landet. Denne innsatsen feires ved utdelingen av Frivillighetsprisen.

- Med Frivillighetsprisen feirer vi all den fantastiske innsatsen som nedlegges av frivillige – barn, ungdom og voksne, enkeltpersoner og foreninger – over hele landet, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge.

Nominasjoner kan sendes inn via www.frivillighetsprisen.no eller direkte til Frivillighet Norge.

På verdenstoppen i frivillighet

Med frivillig arbeid tilsvarende 115 000 årsverk og over 100 milliarder kroner i verdiskaping ligger Norge på verdenstoppen i frivillighet. Kroner og øre kommer i tillegg til den ikke-målbare avkastningen, i form av inkluderende nærmiljøer, glede og gode opplevelser, tillit mellom naboer og vennskap mellom barn.
 
- Denne fantastiske summen av verdier er det engasjerte mennesker ute i nærmiljøene som står bak! Ved å nominere kandidater til Frivillighetsprisen hjelper publikum oss med å sette navn på disse menneskene, sier Brekke.

Frist 5. september

Fristen for å nominere går ut 5. september.

Etter at fylkene har kåret hver sin vinner, plukker den nasjonale juryen ut fem kandidater som blir presentert på TV2. Deretter får publikum stemme fram sine favoritter. I fjor avga over 40.000 nordmenn sin stemme.

På nettsiden til Frivillighet Norge finnes også mer informasjon om prisen, som deles ut 5. desember hvert år.