Friluftskonferanse - friluftslivets år 2015

Av: Ole Bjørn Bårnes / Publisert: 09.02.2015 / Oppdatert: 23.03.2018
Tyttebærtue
Foto: Erik Røed/Tellus Works
Åpne

Gjennom Friluftskonferansen ønsker vi å belyse gevinstene ved friluftsliv, både for folkehelse og helsebudsjett. Vi setter også fokus på hvordan vi best kan tilrettelegge for friluftsliv, og hvilke fantastiske muligheter vi har i Telemark og Grenland.

Arrangører er Grenland friluftsråd, Porsgrunn kommune og Telemark fylkeskommune.

 

Mange spennende foredrag

Vi får besøk av Gunnar Breivik, professor ved Norges Idrettshøgskole, som skal fortelle oss om hvordan friluftslivet bidrar direkte til bedre folkehelse.

Stein Lier-Hanssen har ledet et ekspertutvalg om friluftslivets bidrag til samfunnet, og har kommet frem til at det er svimlende summer å spare ved å få folk i bevegelse.

Marianne Reusch er Norges ubestridte ekspert på allemannsretten, og vet alt om hvordan man tilrettelegger for friluftsliv på en smidig og effektiv måte.

Morten Dåsnes har over 30 års fartstid i friluftsråd. Han vil belyse fordelene med denne typen organisering, og hvordan det nyopprettede Grenland friluftsråd kan bidra til friluftsarbeidet.

Jan Erik Tangen trenger knapt noen nærmere introduksjon. Han er en av de store natur- og friluftslivspersonlighetene i Telemark, og har blant annet skrevet Grenlandsboka og Nye Grenlandsboka. Han deler av sin unike kjennskap til den varierte naturen i Telemark.

Ordstyrer og konferansier er Arnulf Møllerstad, som har vært en kjent
og kjær røst i Friluftsmagasinet i P1 i 41 år.