Folkehelsekonferansen 2019 – om å ha det bra

Av: Inger Elisabeth Borge / Publisert: 14.11.2018 / Oppdatert: 23.11.2018
To jenter tar en felles selfi
Meld deg på innen 15. februar.
Foto: www.pexels.com
Åpne

Norge er et godt sted å bo, leve og vokse opp. Likevel er det mange unge som opplever smerte og utenforskap. Ensomhet, stress, engstelse og tristhet er dagligdags for mange ungdommer. Er det normalt? Må det være sånn?

På Folkehelsekonferansen i Telemark 2019 settes disse temaene på dagsorden. Hvordan kan storsamfunnet med politikere og kommuneledere bidra, og hvordan skal vi kommunisere om og forstå livets hverdager?

Program og foredragsholdere

Arne Holte, tidligere direktør på Folkehelseinstituttet og professor i helsepsykologi begynner dagen med foredraget «Slik fremmer vi barn og unges psykiske helse, forebygger psykiske lidelser og får en fornuftig samfunnsøkonomi». Arne Holte er morsom, lettfattelig og faglig av de aller beste! Han kommuniserer seriøs forskning på en måte som gjør at enhver forstår og blir engasjert.

Etter lunsj vil Mattias Øhra snakke om «Livsmestring i selvrealiseringens tid» hvor han oppfordrer voksne til å formidle andre alternative fortellinger om hva realisering og frihet er. Øhra er en engasjerende foredragsholder og pedagog og han arbeider ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Siste del av dagen vil Peder Kjøs, psykolog kjent fra VG og Tv-programmet Jeg mot meg holde foredraget «Du og livet». Peder Kjøs er den rolige typen som snakker troverdig om livet og om egne erfaringer som psykolog i møte med ungdom.

Konferansens tre foredragsholdere er anerkjente, interessante og vel verdt å lytte til. Hver for seg trekker de fulle hus, i Ibsenhuset 19.mars får du de samlet.

Folkehelsekonferansen 2019 garanterer latter, inspirasjon og faglig påfyll.

Målgruppe

Målgruppe for konferansen er politikere, rådmenn, kommunalsjefer, kommuneansatte, lærere, helsesykepleiere, folkehelsekoordinatorer, frivillige og andre interesserte.

Meld deg på før 15. februar

Meld deg på via telemark.pameldingssystem.no/folkehelsekonferansen-2019 innen 15. februar. Konferansen er gratis og inkluderer lunsj.

Konferansen arrangeres som et samarbeid mellom avdeling for kultur, avdeling for videregående opplæring og team folkehelse, idrett og friluftsliv.