Demografisk utvikling i Telemark – utfordringer og muligheter

Av: Lene Sjølie / Publisert: 09.12.2015 / Oppdatert: 18.01.2016
Bestefar dytter gir barnebarn fart på huske
Onsdag 27. januar inviteres det til dialogkonferanse om Telemarks møte med den demografiske utviklingen.
Foto: www.colourbox.com
Åpne

Telemark fylkeskommune inviterer onsdag 27. januar til dialogkonferanse om Telemarks møte med den demografiske utviklingen. Inviterte er kommunene i Telemark, frivillige organisasjoner, lokalt næringsliv og andre aktuelle samarbeidspartnere.

Meld deg på her! Påmeldingsfrist er 20. januar.

Konferansen arrangeres på Høgskolen i Telemark i Porsgrunn.

Aktive eldre 60+

- Denne konferansen blir en viktig del av det pågående utredningsarbeidet «Aktive eldre 60+». Det forteller Anne Karin Andersen, prosjektleder i Telemark fylkeskommune.

- På programmet denne dagen står ulike sentrale forsknings- og fagmiljøer og politikere. De vil gi oss et perspektiv på utfordringene og mulighetene til kommunene, blant annet i møte med en ny generasjon yngre eldre. Gode konkrete eksempler og modeller vil også bli presentert.

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid og avdelingsdirektør for oppvekst og aldring i Helsedirektoratet, divisjon folkehelse, Ellen Margrethe Carlsen innleder dagen. Hele programmet kan du lese her (PDF).

Nødvendig med et bredt samarbeid

Et forslag til handlingsplan for utredningsarbeidet om «Aktive eldre 60+» skal legges fram for fylkesutvalget før sommerferien.

- Vi håper dialogkonferansens program vil danne et godt bakteppe for tilbakemeldinger på de forslagene til handlingsdel som skal lages i utredningsarbeidet, fortsetter Andersen.

- Det er nødvendig med et bredt samarbeid på lokalt nivå for å møte utfordringene. Det er lite kunnskap knyttet til den nye gruppen yngre eldre. Vi håper også at konferansen vil gi en inspirasjon for videre dialog i egen kommune.