BUA-elever i Kragerø i Fiskesprell-pilot

Av: Lene Sjølie / Publisert: 18.03.2014 / Oppdatert: 19.03.2014
BUA-elever i Kragerø på Fiskesprellkurs
Barne- og ungdomsarbeiderelevene på Kragerø videregående skole er med i et nytt pilotprosjekt om Fiskesprell.
Foto: Hilde Rønning Clausen
Åpne

Mandag prøvde elevene ved Kragerø videregående skole ut et opplegg laget av Linda Asbjørnsen, student ved Universitetet i Agder. Elevene skal også være med å evaluere prosjektet som til slutt vil ende opp som en nasjonal mal.

Fiskesprell lar barn og unge oppdage hvor godt de liker sjømat

Barn og unge spiser mindre fisk, og annen sjømat, enn det helsemyndighetene anbefaler. Fiskesprell lar barn og unge oppdage hvor godt de liker sjømat og målet er at denne gruppen skal spise enda mer sjømat. Kunnskap, ferdigheter og inspirasjon knyttet til  fisk og sjømat er viktige virkemidler for å nå dette målet. 

Elever som utdanner seg til barne- og ungdomsarbeider (BUA) skal senere jobbe i barnehage, skole og SFO. Der kan de være med å påvirke barn og unges kosthold. De er dermed viktige nøkkelpersoner som Fiskesprell nasjonalt ønsker å nå. Kurset, som skal tilbys alle BUA- linjer i Telemark skoleåret 2014/2015, gir en innføring i hvorfor fisk og annen sjømat er en viktig del av et balansert kosthold og praktisk innføring i tilberedning av fisk- og sjømatretter.

Fiskerettene falt i smak

I Kragerø testet elevene blant annet "Barnas skattkiste", nuggets med torsk, laksetaco, fiskekaker, laks i pitabrød og ovnsbakt laks med pesto. Elevene fikk mye skryt av Linda – De var kjempeflinke til å jobbe og være aktive. Elevene selv kunne meddele at resultatet smakte svært godt og kunne anbefale alle å prøve ut noen av oppskriftene.

Fiskesprell-prosjekt-BUA-elever_Kragerø vgs_170314-I

Foto: Hilde Rønning Clausen
Åpne

Student Linda Asbjørnsen gir elever ved BUA-linja i Kragerø praktisk innføring i tilberedning av laks.
Foto: Hilde Rønning Clausen