Trygt fram sammen

/ Publisert: 20.01.2016 / Oppdatert: 12.01.2018
Jente går over veien i trafikkert gate
Tema for årets konferanse er trygt fram sammen i trafikken.
Foto: Torbjørn Tandberg
Åpne

Trafikksikkerhetskonferansen samler årlig rundt 200 deltakere. Det er primært deltakere fra blant annet kommunene, fylkeskommunene, fylkesmannen, politiet, Statens vegvesen, Trygg Trafikk, Trafikkskoler, NAF og frivillige organisasjoner.

Samlingen har en egenandel på 500 kroner. Fristen for å melde seg på har gått ut. 

På programmet

I 2018 blir trafikksikkerhetskonferansen arrangert i Langesund 29. og 30. januar, på Quality Hotel Skjærgården. Målet for konferansen er øke vår kunnskap om årsakene til trafikkulykkene og sammen sette oss i stand til å forebygge uønsket adferd i trafikken og øke bevisstheten til egen adferd.

Tid: Mandag 29. januar kl. 10:00 – 17:00 og tirsdag 30. januar kl. 08:30 – 14:00
Sted: Quality Hotel Skjærgården, Langesund

Temaet for konferansen er Trygt fram sammen i trafikken.  Alle har vi mennesker rundt oss som vi er glade i og som vi bryr oss om. Vi ønsker at de skal komme trygt fram enten det fra en liten sykkeltur til nærbutikken for å kjøpe rømme til fredagstacoen eller fra en måneds bilferie gjennom Europa. Vi orker ikke tanken på å miste noen, vi har ikke råd til å miste noen.

Hvorfor tar trafikken liv?

Vi spør disse to dagene hvordan vi skal jobbe for å komme trygt fram sammen:

  • Hvorfor tar trafikken liv?
  • Hvordan skal trafikksikkerhetsarbeidet utføres i fylkene de neste fire årene for å hindre at liv blir tatt i trafikken?
  • Hva er prioritert i den nye nasjonale tiltaksplanen?
  • Hvordan kan «hjertesoner» bidra til å gjøre skolevegene tryggere?
  • Vi har sett alvorlige trafikkulykker knyttet til anleggsarbeid; hvordan tenker entreprenørene trafikksikkerhet?
  • Gjennom både by- og bygdepakker forsøker man å få ned biltrafikken og øke andelen som sykler og går. Hva kan vi gjøre for å unngå flere ulykker med syklister og fotgjengere?
  • Hvem fortjener politiets oppmerksomhet på vegen?

Fylkets trafikksikkerhetsutvalg har ansvaret for å samordne og anbefale tiltak for å fremme trafikksikkerheten i fylket.