Delte ut kunstnerstipend

Av: Hanna K. Hekkelstrand / Publisert: 05.06.2019 / Oppdatert: 05.06.2019
Foto: Hanna Hekkelstrand
Åpne

–  Det er viktig å støtte den videre utviklingen til kunstnere våre. Kunstnerstipendene gir god støtte og viktig inspirasjon, sa Tone Berge Hansen - etterfulgt av fylkesordføreren:

–  Vi heier på dere - klin til!

De tre kunstnerne får hvert sitt kunstnerstipend på 50.000 kroner.

Om kunstnerne

Annika Westgård er folkemusiker og musikkpedagog fra Kragerø, som kveder og spiller hardingfele. Hun ønsker å bruke stipendet til å kjøpe en “harding de amore”, en femstrengs hardingfele. Hovedutvalget mener at Annika Westgård er en viktig pådriver innen folkemusikkmiljøet i nedre Telemark, og fortjener en støtte i dette arbeidet.

Gry Marie Grindbakken er kunsthåndverker og filigranskunstner fra Bamble. Hun har bakgrunn fra folkekunststudier, er en av få med mesterbrev i filigransfaget i Norge, og har mottatt flere nasjonale priser for sitt arbeid. For tiden jobber hun for å etablere seg i nytt verksted på Stathelle. Der ønsker hun å ta inn lærling, leie ut verkstedplass til studenter og andre kunstnere, samt åpne galleri. Hovedutvalget ønsker å heie på dette, da det kan få betydning for kunsten og kunstmiljøet i området.

Maj-Gret Gaupås er billedkunstner, som for ett år siden valgte  å bosette seg i Skien på grunn av deres satsing på kunstnere. Hun arbeider med maleri, og søker stipend til å dekke utgifter til materialer og til atelierleie. Hovedutvalget ønsker å oppmuntre en profesjonell kunstner som spesifikt har valgt å bosette seg i vår region gjennom å tildele henne kunstnerstipend, og ser også at hun gjennom sitt engasjement for kunstmiljøet er en faglig ressurs i området.

Om stipendet

Fylkeskommunen deler ut tre kunstnerstipender hvert år. Stipendene kan søkes av kunstnere innen alle kunstarter: musikk, dans, teater, litteratur, fotografi, billedkunst og kunsthåndverk. Det skal kan brukes til kompetanseheving, utstyr eller som arbeidsstipend.

Søkeren må være bosatt i Telemark eller ha nær tilknytning til fylket. I år er samtlige stipendmottakerne bosatt i fylket.