Siste inntak til videregående er klart

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 01.08.2018 / Oppdatert: 01.08.2018
To gutter i fysikktime
Søkere som har fått et nytt tilbud om skoleplass eller ventelisteplass ved siste inntak, må svare på tilbudet på vigo.no senest 8. august.
Foto: Dan Riis
Åpne

– 168 søkere har takket nei til skoleplassen de har fått tidligere i sommer, forteller Marianne Dahl Hansen, som er inntaksleder i Telemark fylkeskommune.

Alle med ungdomsrett har fått tilbud om skoleplass. Til sammen har 269 søkere fått et nytt skoletilbud etter dette inntaket.

Fikk førstevalget innfridd

91 prosent av søkerne til Vg1 har fått innfridd sitt førsteønske. Det er en oppgang fra i fjor, da var tallet 90 prosent. 

– Når vi ser på hele søkergruppa under ett, har 91 prosent fått førsteønsket sitt, sier Dahl-Hansen, som forteller at fylkeskommunen har tatt inn 59 søkere fra andre fylker som gjesteelever på ledige skoleplasser.

Øker elevplasser

På Vg1 Teknikk og Industriell produksjon ved Nome videregående skole ble plassene økt fra 15 til 30 slik at alle søkere skulle få plass.

Inntakslederen forteller også at 60 søkere med voksenrett har fått et tilbud på ledige plasser.

– Voksne som ikke har fått tilbud vil bli overført til voksenopplæringen.

Må huske å svare

Skolene har nå fått oversendt inntaks- og ventelister og tar senere inn etter ventelistene.
 
– Søkere som ikke er fornøyd med tilbudet de har fått, må kontakte den enkelte skole for å høre om ledig skoleplass, men det er generelt svært få ledige plasser per dags dato, sier Marianne Dahl-Hansen.

Søkere som har fått et nytt tilbud om skoleplass eller ventelisteplass ved siste inntak, må svare på tilbudet på vigo.no så snart som mulig, og senest onsdag 8.august.
 
Første skoledag er mandag 20. august.