Ny bypakkevei åpnet

Av: Birgitte Finne Høifødt / Publisert: 28.11.2018 / Oppdatert: 28.11.2018
Fra åpningen av nye riksvei 36 Skyggstein-Skjelbredstrand
Ordfører Hedde Foss Five skar ved hjelp av en tapetkniv over den gamle vegstrekningen mellom Brekka og Skjelbredstrand. Her sammen med bypakkeordførerne Robin Kåss fra Porsgrunn og Kjell A Sølverød fra Siljan. Telemark fylkeskommune var representert ved Birger Hovden (AP) nestleder for hovedutvalg for samferdsel. Hildegunn Sørbø, samferdselssjef, Telemark fylkeskommune og Kjell Inge Davik, regionvegsjef i Statens vegvesen samt ordfører i Nome Bjørg Tveito Lundefaret deltok på selve vegåpningen.
Foto: Elise Brændaas
Åpne

En duk av den gamle veien ble skåret i to og den nye veien i Skien ble avduket tirsdag 27. november. Det var regionvegsjef Kjell Inge Davik som ønsker velkommen til åpning.

– Den nye 3,5 kilometers vegen gir en mye bedre trafikksikkerhet på strekningen som er viktig for nedre Telemark, men også for trafikken oppover i fylket, sa Kjell Inge Davik innledningsvis.

– Dette er en gledens dag. Prosjektet betyr mye, særlig for næringstransporten, men også for lokalbefolkningen. Jeg ville takke Vegvesenet og entreprenør for sin leveranse, supplerte ordfører i Skien Hedda Foss Five som skar gammel vei i to.

Løsningsorienterte og effektive

Davik benyttet også anledningen til å rette en stor takk til prosjektet internt og entreprenør av jobben Implenia AS Norge.

– Jeg opplever det som at det har vært et konstruktivt samarbeid mellom byggherre og entreprenør. Entreprenøren har vært løsningsorienterte og effektive, understrekte Davik. 

Løser en trafikksikkerhetsutfordring

Den gamle riksveg 36 og Brekkasvingene var en trafikksikkerhetsutfordring som begrenset inn- og utkjøring fra Skien i nord, særlig for næringstransporten. Det nye veien som i går ble avduket, reduserer lengden på strekningen med en kilometer og de vanskelige Brekkasvingene utgår.

Som et av de to store veiprosjektene i Bypakke Grenland er målet med den nye vegen å bedre de trafikale forhold med tanke på fremkommelighet og trafikksikkerhet. Dette vil igjen bidra til å redusere klimagassutslipp og å danne et bedre miljø.

Viktig for næringstransport

– Store deler av Telemark er glad for denne vegen, mage bruker denne daglig. Den er utrolig viktig for næringsliv og pendlere, derfor er dette også en viktig dag for Nome kommune, sa ordfører i Nome Bjørg Tveito Lundefaret under tilstelningen etter veiåpningen.

Selv om veien er ferdig gjenstår litt arbeid. Endelig ferdigstillelse er 14. juni 2019, opplyser prosjektleder Roar Gärtner i Statens vegvesen.