Espen Gjelstad Gundersen fikk fylkeskulturprisen

Av: Hanna K. Hekkelstrand / Publisert: 17.12.2018 / Oppdatert: 17.12.2018
Espen Gjelstad Gundersen med diplom og blomsterbukett
Espen Gjelstad Gundersen mottok fylkeskulturprisen under et arrangement i Ælvespeilet lørdag.
Foto: Tone Berge Hansen
Åpne

44-åringen har vært en sentral musiker, komponist, arrangør og kapellmester i utallige oppsetninger i Telemark gjennom mange år. Dette både for profesjonelle og amatører. Han har også vært involvert i både band, revy, musikaler og koroppsetninger.

- Det er veldig, veldig hyggelig å få denne prisen, og jeg syns det er utrolig gøy at det jeg har gjort har blitt registrert. Jeg føler dette er et klapp på skulderen ikke bare til meg, men også til andre som jobber litt i bakgrunnen for å løfte fram andre aktører, sier Gundersen.

 

Beriker kulturlivet

- Telemark fylkeskommune er stolte over å gi fylkeskulturprisen til en aktør som bidrar veldig mye til å berike kulturlivet i Telemark, og som viser en svært stor aktivitet på veldig mange arenaer gjennom mange år, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid, som skal dele ut den tradisjonsrike prisen på lørdag, da Gundersen skal være vert for årets siste Lørdagsspeil i Ælvespeilet.

I et utdrag fra nominasjonsteksten står det blant annet at han har en flott personlighet og et strålende vesen, og at han ikke minst er til å stole på. Han kommer godt forberedt og er alltid presis. Han har veldig gode pedagogiske evner og er utrolig dyktig på sine instrumenter. I tillegg er han en meget god produsent. Det kan mange amatører og profesjonelle utøvere skrive under på. Han gjør rett og slett andre gode!

 

Om prisen

Prisen ble første gang delt ut i 1977 til forfatteren Ingebjørg Mælandsmo. Siden den gang har den blitt delt ut til blant annet Guttorm Guttormsen, Halldis Moren Vesaas, Odd Nordstoga, Anders Vangen, Frøydis Grorud og Ingebjørg Bratland.

Fylkeskulturprisen skal hedre en person eller organisasjon som har gjort en betydelig innsats for fylkets kulturliv.

Alle står fritt til å foreslå kandidater til fylkeskulturprisen. Mottakeren av prisen må være bosatt i eller ha nær tilknytning til Telemark, og prisen er på 50 000 kroner.

Det er hovedutvalg for kultur som avgjør hvem som mottar fylkeskulturprisen.