Flere har fått sitt førsteønske til videregående

Av: Tania Ripoll / Publisert: 01.08.2017 / Oppdatert: 10.08.2017
Byggfagelever ved Nome videregående skole
90 prosent av søkerne til Vg1 har fått innfridd sitt førsteønske etter tredje og siste inntak.
Foto: Stina Glømmi
Åpne

På samme tidspunkt i fjor var det 6 315 søkere som fikk et tilbud. Totalt har 259 søkere fått et nytt skoletilbud etter 3. inntak, mens 162 søkere har takket nei til skoleplassen de har fått tidligere i sommer.

53 søkere med voksenrett har fått et tilbud på ledige plasser. Voksne som ikke har fått tilbud vil bli overført voksenopplæringen.

Flere har fått sitt førsteønske

90 prosent av søkerne til Vg1 har fått innfridd sitt førsteønske. Dermed har 91% av alle søkerne våre fått innfridd sitt førsteønske, en oppgang fra 88% i fjor.

Nye regler om skoleplass for søkere på tvers av fylker resulterte i at 48 søkere fra andre fylker har kommet inn på ledige skoleplasser i Telemark.

På Vg2 Helsearbeiderfag ved Notodden videregående skole ble plassene økt fra 15 til 27, blant annet fordi at voksne som er i et planlagt opplæringsløp skal få tilbud om skoleplass.

Husk å svare på tilbudet!

De søkerne som har fått et nytt tilbud om skoleplass eller ventelisteplass ved tredje inntak, må svare på tilbudet så snart som mulig og senest 8. august.

Skolene har nå fått oversendt inntaks- og ventelister og tar senere inn etter ventelistene. Søkere som ikke er fornøyd med det tilbudet de har fått, må kontakte den enkelte skole for å høre om ledig skoleplass. Det er generelt svært få ledige plasser per dags dato.

Skolestart er 21. august.