Slik får du bombrikke

/ Publisert: 30.08.2016 / Oppdatert: 31.08.2016
Bombrikken i bil
Har du AutuPASS-avtale kan du få flere fordeler.
Foto: Dan Riis
Åpne

Om du ikke har AutoPASS-avtale kan du tegne det her.

Bypakke Grenland er ikke utsteder av AutoPASS-brikker. Du kan inngå avtale med E18 Vegfinans Vestfold AS som utsteder AutoPASS-brikker og tilbyr etterskuddsfakturering av passeringer. Du må betale et depositum på 200 kroner for brikken. Det får du tilbake hvis du sier opp avtalen og returnerer brikken. Fra den dagen du har tegnet avtale med bomselskapet gjelder rabatten - selv om du ikke har fått brikken i posten. Dette kan ta opp til 14 dager.

Fritak

Er du forflytningshemmet kan du få fritak. Har du allerede en AutoPASS-avtale og handikapbeviset er registrert, trenger du ikke å foreta deg noe. Har du ikke AutoPASS-avtale fra før må du først opprette avtale, for så å gå inn og søke via min side. For å få fritak må du ta kopi av begge sider av handikapbeviset.

Fritaket gjelder kun i bomringer, og ikke i andre bomstasjoner, for eksempel de som er på E18. Kommunenes servicesentre i Porsgrunn, Skien og Siljan kan bistå hvis du har spørsmål om dette.

Spørsmål om AutoPASS kan også besvares av Vegfinans på tlf 32 80 82 70.

Rabattordninger i Grenland med elektronisk brikke i bilen:

  • 10 prosent rabatt for kjøretøyer
  • Det betales for kun én bompassering per time uansett hvor mange bommer du kjører gjennom (uten brikke betaler du for hver enkelt passering)
  • Lette kjøretøy betaler for maksimum 60 bompasseringer per måned, utover dette kjører man gratis
  • Elbiler og Hydrogenbilder med HY-skilt kjører gratis (må registreres hos bombrikkeselskapet)
  • Forflytningshemmede med handikapbevis kjører gratis (handikapbeviset må registreres hos bombrikkeselskapet. Se nærmere informasjon ovenfor)

Brikken kan også brukes i Skandinavia, for eksempel på Svinesundbroen, Øresundsbroen og Storebæltsbroen, og enkelte fergesamband.

Last ned brosjyre med informasjon om AutoPASS og bombrikke