Sammen for Telemark

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 03.01.2016 / Oppdatert: 29.02.2016
Fylkesordfører Sven Tore Løkslid
Fylkesordfører Sven Tore Løkslid.
Foto: Tom Riis
Åpne

Kjære Telemarking!

Telemarksåret 2015 har vært preget av stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet omkring fylket vårt. I juni havnet endelig Notodden og Rjukans industriarv på UNESCOs verdensarvliste, og et par måneder senere ble Gea Norvegica Geopark en del av UNESCOs globale geoparkliste. «Kampen om tungtvannet»-serien har gått sin seiersgang over hele verden, og 2015 har vist at Telemark er et arrangør-fylke i toppklasse. Helterittet, Tour of Norway, Junior-VM i orientering og Odds kamp mot Borussia Dortmund er et lite knippe eksempler. Slike arrangement skaper stemning og stolthet, og er fantastisk profilering av fylket.

2015 har bevist at utvikling og vekst i Telemark handler om lagarbeid. Verdensarven og gjennomslag for Bypakke Grenland i Stortinget er to eksempler, og rett før jul fikk Telemarkslaget inn to seire på rappen. Først kom såkornfond til Agder og Telemark på plass i statsbudsjettet. Det vil bety 300 mill. kr. til gode forretningsideer i privat næringsliv. Deretter ble E134 over Haukeli valgt som ny stamvei mellom Øst- og Vestlandet. Det var den beste julegaven Telemark kunne få.

Etter valget i høst fikk mange kommuner i fylket, og fylkeskommunen ny politisk ledelse. Jeg vil takke for den store tilliten det er å bli valgt til fylkesordfører i flotte Telemark. De første månedene har vært utrolig spennende, men også krevende. Det nye fylkestinget består av partier med ulike ideologier, og ulike forslag til løsninger. Men de overordna måla har vi felles:

  • Flere folk til Telemark
  • Flere arbeidsplasser til Telemark
  • Et enda sterkere og mer attraktivt Telemark

Jeg gleder meg stort til å stå i spissen for et råsterkt Telemarkslag de neste fire årene. Sammen skal vi sørge for nye seire i årene som kommer!

Så er det lett å bli opptatt av det nære. Mitt og ditt. De dagligdagse spørsmålene, problemene og gledene. Men vesle Telemark er en del av den store verden. Vi påvirkes av det som skjer rundt oss. Det har vi fått en viktig påminnelse om i 2015, året da konflikten i Syria, Irak og Libya plutselig ble så nær. Året terror og vold nok en gang rammet vårt kontinent. Nå sist i Paris. Vårt beste forsvar og svar mot terror er å fortsette å leve våre daglige liv. Fortsette å kjempe for mangfold, samarbeid og solidaritet.

I sommer fulgte vi flyktningstrømmen til Europa via tv-skjermen. I dag ser vi den i vårt eget fylke.

På kort sikt handler det om å gi flyktningene mat på bordet og en seng å sove i. På lengre sikt handler det om å tilby skolegang, arbeid og en mulighet for et godt liv. God integrering vil kreve ekstra innsats fra oss alle. Men dette skal vi klare. Vi har ikke råd til å mislykkes.

Juleferien er en tid for ettertanke og takknemlighet. Og jeg slutter aldri å bli imponert over engasjementet til Telemarkingen. Du som skaper gode kultur- idrett-, og fritidstilbud. Du som er der for de som har det vanskelig, Du som er med i hjelpekorpset, klipper fotballbanen og vasker drakter, merker turstien og steker vafler. Du som bruker timevis på frivillig arbeid – for andre. Du som hver dag bidrar til at Telemark er et godt sted å bo, arbeide og besøke. Det er enkeltmenneskene som definerer Telemark. Det er enkeltmenneskene som ER Telemark. Takk for innsatsen i året som har gått. Uten dere ville Telemark vært et fattigere fylke!

2015 var et godt år for fylket vårt. 2016 skal bli enda bedre. Jeg gleder meg til å komme i gang. Men aller først ønsker jeg deg en fredelig jul, og et riktig godt nytt år.