Mersmak får støtte!

Av: Sigmund Bolme / Publisert: 11.11.2016 / Oppdatert: 11.11.2016
Matfestivalen mersmak er svært populær i Grenland
Åpne

Hovedutvalgsleder Jørund Ruud tror Telemark får mye igjen for investeringen.

- Vi bevilger dette tilskuddet fordi vi tror at det vil bidra til å videreutvikle mersmak til å bli en av motorene for markedsføringen av god mat fra Telemark, og gjøre festivalen til en del av merkevaren Telemark.

- Vi har hatt en god dialog med Mersmak som har vist oss ambisiøse planer. Festivalen ønsker å bli fylkesomfattende i den forstand at de vil samarbeide med andre arrangementer i Telemark og de mange gode produsentene vi har i fylket.

- 525 000 er kanskje ikke så mye penger i en slik sammenheng, men vi tror vi kan få veldig mye igjen for denne investeringen, mener Ruud.

- Telemark har mye å by på

Leder for Mersmak Kurt Olsen takker for tilliten fra fylkeskommunen.

- Jeg er veldig glad for at Telemark fylkeskommune har tro på Mersmaks fremtidsplaner. Nå bretter vi opp ermene for å sette i gang prosessen med å gjøre Mersmak til et senter for mat og drikke og festivaler i Telemark, sier han.

Olsen har klokketro på at folk vil like det Telemark har å by på av mat.

- Telemark har så utrolig mye spennende å by på innen mat og drikke og festivaler, og vi ønsker å få dette enda bedre frem både i Telemark, andre fylker og ellers i verden. Nå håper vi at vi kan få med oss alle som jobber med mat, drikke og festivaler på å løfte frem dette enda bedre, avslutter Olsen.

Flere fikk støtte

Ved siden av Mersmak fikk disse også støtte fra hovedutvalg for Næringsutvikling:

Olympiatoppen fikk 300 000 kr i oppstartsmidler til etableringen ved Fritidsparken i Skien. Se sakspapirer her.

Vitensenteret DuVerden fikk 300 000 kr i engangsdriftsstøtte med en forutsetning om at DuVerden bidrar til å profilere Telemark som en  utviklingsaktør. Se sakspapirer her.

Telemarkskanalen regionalpark fikk kr 500.000 kr til deler av prosjektet Vannvegens fortellinger – fase 1 av hovedprosjekt. Dette dreier seg om realisering av «Soria Moria» på Dalen og forprosjekt av «På den ene og annen side» på Ulefoss. Se sakspapirer her.

Vest-Telemark næringsutvikling får 50.000 kr til forstudien VandreTelemark – heile Telemark. Se sakspapirer her.