Konkurrerer om å bli fylkets beste ungdomsbedrift

/ Publisert: 15.03.2016 / Oppdatert: 15.03.2016
Nordisk Kalesje UB med daværende Sosial- og Arbeidsminster Robert Eriksson.
Nordisk Kalesje UB fra Kragerø videregående skole ble Telemarks beste Ungdomsbedrift i 2015, kom på tredjeplass for beste UB og fikk fortelle selveste Sosial- og Arbeidsminster Robert Eriksson at rullestol med kalesje bør bli et tilbud fra Hjelpemiddelsentralen.
Foto: Elin Thorsen/Ungt Entreprenørskap Telemark
Åpne

Fylkesmessen arrangeres i Boligmappa Arena Larvik onsdag 16. mars. 900 elever, hvorav 300 fra Telemark skal vise frem ungdomsbedriftene sine på stand, de skal ha scenepresentasjoner og overbevise dommerpanelet i intervjuer. Arrangementet er åpent for publikum og presse.

Program og mer informasjon finner du her

– Dette engasjerer elevene. Mange bruker kvelder og helger til å jobbe med ungdomsbedriftene sine. Med Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter skaper vi en arena der elevene får vise frem resultatet av alt arbeidet sitt for fagpersoner fra arbeids- og næringsliv. Det har også et betydelig konkurranseelement. Det trigger elevene til å gi det lille ekstra, sier Ann-Iren Haugen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Telemark.

14 kategorier

Ungdomsbedriftene konkurrerer i 14 ulike kategorier, og vinneren av den aller gjeveste prisen, Telemarks beste Ungdomsbedrift 2016, skal være fylkets kandidat i konkurransen om å bli Norges beste Ungdomsbedrift.

To andre ungdomsbedrifter vil også motta gyldne billetter til årets store begivenhet for unge entreprenører: NM for Ungdomsbedrifter i april. Det deltar hele 130 personer fra nærings- og øvrig arbeidsliv som vil juryere i de ulike kategoriene denne dagen.

50 dommere

Leder av hovedutvalg for kompetanse i Telemark fylkeskommune Maja Foss Five, markedssjef Simon Stordalen fra R8, stortingsrepresentant Christian Tynning Bjørnø, Stine Ellingsberg fra Amedia, Håvard Kleven fra Kragerø Resort, ordfører Hedda Foss Five og Tone Allum, daglig leder i Etablererkontoret og styreleder i Ungt Entreprenørskap Telemark er blant de 50 dommerne fra Telemark. Fylkesordfører i Vestfold Rune Hogsnes og fylkesvaraordfører i Telemark Hans Edvard Askjer åpner den store dagen kl 10:00.

– Innovatører trengs overalt i det norske samfunnet. I arbeidet med Ungdomsbedrift får elevene jobbe med kreativitet og nyskaping, de samarbeider i team for å oppnå resultater, de kommuniserer aktivt med eksterne fagmiljøer og de får erfaringer med hva de selv er gode på og hva de trenger andre til. Dette er verdifull læring som i større grad burde prege norsk skolehverdag, sier Haugen.

500 elever - 100 bedrifter

Dette skoleåret er det 500 elever i Telemark som driver Ungdomsbedrift, fordelt på 100 bedrifter. Læreren er elevenes veileder og mentor fra arbeids- og næringsliv bidrar med erfaringer og tips.

I tillegg får elevene tilbud om å delta i ulike kurs i regi av Ungt Entreprenørskap med temaer som ledelse, markedsføring, regnskap og salg.

Elevene kommer selv opp med forretningsideene og driver bedriftene gjennom et skoleår.