Festkveld for Telemark

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 03.02.2016 / Oppdatert: 03.02.2016
På bildet: Nina Gromstad, Rune Klakegg, Sven Tore Løkslid og Geddy Aniksdal
Fylkesordfører Sven Tore Løkslid sammen med konferansier Geddy Aniksdal, Nina Gromstad og Rune Klakegg som står på scenen i Ælvespeilet 11. februar.
Foto: Tom Holen
Åpne

Tidligere ble prisene og stipendene delt ut ved ulike anledninger. For tre år sidene samlet Telemark fylkeskommunene dette til ett arrangement. 

- Fotavtrykk Telemark er viktig for Telemark. Ved å samle alle prisene og stipendene synliggjør vi vinnerne og mottakerne. Vi trenger å gjøre stas på dem - og feire oss selv, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid. Han er en av prisutdelerne i Ælvespeilet 11. februar.

Ti priser og stipender

Prisene og stipendene går til personer og organisasjoner som på ulike vis har løftet fylket vårt. Prisene og stipendene som deles ut er:

  • Fylkeskulturprisen
  • Kunstnerstipend
  • Toppidrettsstipend
  • Stipend for håndverk/husflid
  • Folkehelseprisen 
  • Årets kulturminnevenn
  • Årets reiselivsprodukt
  • Kreativitet og nyskapingsprisen innen videregående opplæring
  • Trafikksikkerhetsprisen
  • Miljøprisen

Underholdning

På scenen står pianisten og jazzmusikeren Bugge Wesseltoft, solist Nina Gromstad og sangeren Marjit Vinjerui, mens Scheen Jazzorkester er husband. Også Sugar & Cinnamon og Elly spiller denne kvelden.

Anne Hytta er også en av artistene. Sammen med gruppen sin Slagr vant hun Spellemanspris i kategorien «Åpen klasse» i slutten av januar.

Grenland Friteater viser et utdrag fra Reisen til Venezia, en sorgmunter komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

Porsgrunn kulturskole og Pors Junior Pride Cheerios opptrer også.

Nina Gromstad og Rune Klakegg skal begge stå på scenen under Fotavtrykk Telemark.

Foto: Tom Holen
Åpne

Lover overraskelser

Stig Sjøstrøm jobber som produsent i Telemark fylkeskommune, og har sydd sammen programmet.

- Vi får vist fram de flotte artistene Telemark har fostret, fra internasjonale stjerner som Bugge Wesseltoft, til mindre etablerte artister, sier Sjøstrøm, som også lover noen kunstneriske overraskelser denne kvelden.

- Men det er prisvinnerne og stipendmottakerne som er hovedpersonene, understreker fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

Høytidelig og elegant festkveld

Geddy Aniksdal fra Grenland Friteater er kveldens konferansier. Hun gleder seg.

- Dette blir en feststemt kveld – høytidelig og elegant. Det er ikke hver dag en fylkeskommune inviterer til en festkveld. Jeg tror denne kvelden har kommet for å bli, sier Aniksdal.

Billettene koster 200 kroner, og kan kjøpes på Ælvespeilet i Porsgrunn, eller på nett, elvespeilet.no. NRK sender direkte fra festforestillingen på nett.

Les mer på www.telemark.no/fotavtrykk