Byggingen av nye Skien videregående skole i gang

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 02.11.2016 / Oppdatert: 02.11.2016
Fylkesordfører Sven Tore Løkslid tar første gravetak for nye Skien vgs
Foto: Tom Holen/ Telemark fylkeskommune
Åpne

Han er glad for at man nå er i gang med byggingen av skolen.

- Dette er en sak som ulike fylkesting har jobbet med i flere år. Endelig er vi klare for den viktigste delen av et byggeprosjekt; selve byggingen, sier Løkslid.

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five, var også med på arrangementet. Hun er svært glad for at byggingen av skolen er i gang, og gleder seg til elever og lærere kan ta nye Skien vgs. i bruk.

- Endelig er byggingen i gang. Som vertskommune er denne skolen veldig viktig for oss. Det våre unger som skal gå her. Å gi ungene våre de beste forutsetninger, er noe av det viktigste vi gjør, sier Hedda Foss Five.

Det er Skanska som er totalentreprenør for byggingen.

- Vi er utrolig stolt over at Telemark fylkeskommune har valgt Skanska til å bygge nye Skien videregående skole. Vi har jobbet hardt sammen med fylkeskommunen for å sikre at behovene til elever og lærere blir ivaretatt, slik at skolen stimulerer og legger til rette for best mulig læringsutbytte i mange år fremover. Dette er en stor dag for Skien, Telemark og Skanska, sier distriktssjef Even Larsen i Skanska Norge.

Stort prosjekt

Nye Skien videregående blir det største byggeprosjektet som fylkeskommunen har hatt. Skolen skal når den er ferdig ha kostet 698,5 millioner kroner i 2018 kroner. Den skal stå ferdig høsten 2018. Da samles avdelingene på Prestejordet og Brekkeby og 1050 elever og 160 ansatte på Klosterøya. Skolene har programfagene studieforberedende, service og samferdsel og musikk, dans og drama og alle tre klassetrinn.

Nye Skien videregående skole bygges etter Lyngdalsmodellen. Det er en modell for byggeprosjekter. I modellen er brukerne og samspillet mellom utbygger viktig, for å sikre at man jobber mot et felles mål. I Lyngdalsmodellen finner oppdragsgiver og entreprenør sammen ut hvordan bygget skal bli gjennom en samspillsprosess.

Bygges hvitt

Fylkespolitikerne i Telemark har vedtatt at prosjektet skal følge «Telemarksmodellen». Det sørger for at utbyggingen er et hvitt prosjekt. Telemark fylkeskommune og Skatt sør har skrevet under avtale om et felles prosjekt for å bekjempe arbeidsmarkedskriminalitet. Denne avtalen skal hindre useriøse og kriminelle aktører å ta del i byggingen av nye Skien videregående skole på Klosterøya.

Fylkeskommunen tok selv initiativ til avtalen som skal gjøre dem i stand til å kontrollere at leverandører og underleverandører følger norske skatte- og avgiftsforhold.

Ved å utveksle opplysninger med Skatteetaten skal fylkeskommunen vite hvem fylkeskommunen handler med, hvem som gjør jobben og hvem de betaler til.