90 prosent har fått skoleønsket oppfylt

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 27.05.2016 / Oppdatert: 06.07.2016
Elever fra Nome vgs., avd. Søve i klasserom
Alle som har rett på en skoleplass får et tilbud i løpet av sommeren.
Foto: Stina Glømmi
Åpne

De tilbudene som det i år har vært spesielt stor konkurranse om skoleplassene er:

  • Vg1 Musikk, dans og drama, Drama
  • Vg1 Elektrofag
  • Vg1 Helse og oppvekst, 3-årig modell
  • Vg1 Studiespesialisering med forberedende IB
  • Vg2 IKT– Servicefag
  • Vg2 Kjemi og Prosess

Kun søkere med ungdomsrett

Ved prøveinntaket i mai er det kun søkere med ungdomsrett som deltar og det utgjør 6 179 søkere. Det tilsvarer 92 prosent av søkerne som deltar i inntaket.

- Resten av søkerne står på venteliste, har stryk eller ikke vurdering på Vg1 eller Vg2, forteller Marianne Dahl-Hansen.

Får skoletilbud i sommer

Til Vg1 er det 2 482 søkere. Av disse har 2 401 fått tilbud om skoleplass. Dette tilsvarer 96 prosent.

Resterende søkere vil få tilbud i juli og august, da de neste inntakene er.

82 prosent av søkerne til Vg1 har fått tilbud om sitt 1. ønske (skole og utdanningsprogram). Dette er nedgang fra i fjor (85%).

Kan miste plassen

Prøveinntaket i mai er et forhåndsinntak på bakgrunn av karakterene fra 1. termin. Det er standpunktkarakteren som er avgjørende for det endelige inntaket.

- Det er derfor viktig å presisere at søkeren kan miste plassen ved inntaket i juli dersom poengsummen på standpunktkarakterene ikke er høy nok til å beholde plassen, forteller Dahl-Hansen.

Svarfrist 5. juni

Svarfristen etter prøveinntaket i mai er 5. juni og alle søkere må logge seg på Vigo.no for å svare på tilbudet om skoleplass.

- Det er viktig at alle svarer – dette gjelder også de som ikke ønsker å benytte tilbudet de har fått og de som er på venteliste.

For å svare på skoleplassen på vigo.no trenger søkerne MinID, som også ble brukt i forbindelse med søkingen. De som trenger hjelp med MinID kan kontakte brukerstøtte på telefon 800 30 300 eller minid@difi.no.

Alle som har rett på en skoleplass får et tilbud i løpet av sommeren. Neste inntak, hovedinntaket, er 8. juli. Siste inntak er 5. august.