Tech Mahindra vil til Telemark

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 29.10.2015 / Oppdatert: 29.10.2015
Fylkesordfører i møte med Tech Mahindra
- Vi vil vokse i hele Norge, og Telemark er i våre planer, sa Gaurav Gupta, landssjef i Tech Mahindra.
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Torsdag møtte de fylkesordfører og fylkesrådmann i Telemark.

Tech Mahindra er en del av det internasjonale selskapet Mahindra som har over 100 000 ansatte. Tech Mahindra leverer IT-tjenester.

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid mener Telemark har en ideell beliggenhet for bedrifter - spesielt IKT-bedrifter.

- Vi ønsker næringslivvekst og flere jobber i Telemark. Vi har kapasitet for vekst, kompetent arbeidsstyrke, sentral beliggenhet og god infrastruktur, sa Løkslid.

- Et eventyr

I fjor startet selskapet opp i Oslo, og etablerte et servicesenter i hovedstaden. Etter et år har de allerede 200 ansatte i Norge. Nå skal de etablere et nytt servicesenter, utenfor hovedstadsområdet.

- Det har vært et eventyr for oss. Vi vil vokse i hele Norge, og vi vil til Telemark, fortalte Gaurav Gupta, landssjef i Tech Mahindra i møtet med fylkeskommunen.

- Tech Mahindras etablering i Norge er veldig spennende. De har vokst mye, sa fylkesrådmann Evy-Anni Evensen på møtet med Tech Mahindra hvor hun, fylkesordfører Sven Tore Løkslid, fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer, Bjørn Richard Johansen fra Invest in Telemark deltok.

Liker pågående Telemark

Da Tech Mahindra besøkte Telemark i 2014, besøkte de også andre steder - nå er de tilbake i Telemark - og bare Telemark. De har også vært i kontakt med flere andre fylker.

- Men ingen har vært så pågående som Telemark, og det liker vi, sa Rajendra Tunuguntla, regionsjef for Tech Mahindra i Norden.

Tech Mahindra mener Telemark har en unik kombinasjon av næringsliv og myndigheter som jobber sammen for fylket.

- Det er en god modell.

- Hva er det som er så bra med Telemark?

- Støtten fra den politiske ledelsen. Telemark har den påkrevde infrastrukturen og industrien som kan støtte det vi jobber, sa Gupta.

Fylkesordfører i møte med det indiske selskapet Tech Mahindra.

Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Presenterer seg for IKT-miljøet

Tech Mahindra skal sammen med Bjørn Richard Johansen i Invest in Telemark møte flere lokale bedrifter, og potensielle kunder for Tech Mahindra; Pasientereiser, R8 Group og Ineos.

Torsdag ettermiddag og kveld presenterte selskapet seg for IKT-miljøet i Telemark på Klosterøya i Skien.

Målet er å vise frem Telemark, IKT-miljøet og styrke dialogen med det indiske selskapet.