Skolen skal bygges hvitt

Av: / Publisert: 18.12.2015 / Oppdatert: 18.12.2015
Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen og Jens Erik Holmås fra Skatt sør underskriver avtale
Fylkesrådmann i Telemark Evy-Anni Evensen og Jens Erik Holmås, leder for arbeidsmarkedskriminalitets-prosjektet i Skatt sør skrev under avtalen 17. desember.
Foto: Telemark fylkeskommune
Åpne

Fylkeskommunen tok selv initiativ til avtalen som skal gjøre dem i stand til å kontrollere at leverandører og underleverandører følger norske skatte- og avgiftsforhold. 

Ved å utveksle opplysninger med Skatteetaten skal fylkeskommunen vite hvem de handler med, hvem som gjør jobben og hvem de betaler til.

- Skal bygges på hvitt papir

- Vi har hele tiden sagt at nye Skien videregående skal bygges på hvitt papir. Vi skal bygge på tomten hvor Union fabrikker lå i Skien, og følger deres tradisjon med ordnede arbeidsforhold, sier fylkesrådmann Evy-Anni Evensen.

- Jeg håper og tror vi kan være et forbilde for andre offentlige byggeprosjekt i arbeidet mot svart arbeid og sosial dumping. Blant annet gir vi Skatt Sør tilgang til alle papirer og dokumenter slik at de kan følge prosjektet hele veien frem, sier Evensen.

Øker innsats for å hindre useriøse

Skatteetaten øker innsatsen for å hindre at useriøse aktører kommer inn i offentlige byggeprosjekter. Derfor er det betydningsfullt at en stor offentlig virksomhet som Telemark fylkeskommune har fokus på å handle med seriøse aktører i alle ledd i byggeprosessen.

- Det offentlige kjøper hvert år bygg- og anleggstjenester for mange milliarder kroner. Dessverre er det slik at i en ellers fin bransje, finnes det mange useriøse som utnytter dette for å tjene raske penger gjennom hvitvasking, sosial dumping og unndragelse av skatter og avgifter. Det vil vi til livs. Derfor er vi glade for å ha Telemark fylkeskommune som medspiller, sier Jens Erik Holmås, leder for arbeidsmarkedskriminalitets-prosjektet i Skatt sør.

Samarbeidsavtalen er den første i sitt slag i regi av arbeidsmarkedskriminalitets-prosjektet i Skatt sør.

- Vi ønsker å mobilisere og ansvarliggjøre aktører i bygg- og anleggsbransjen. Derfor håper jeg denne avtalen kan være et eksempel til etterfølgelse der vi bidrar til at utbygger selv i større grad kan følge opp prosjektet, med bistand fra Skatteetaten, sier Holmås.