Rekordoppslutning om Telemarkskvelden

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 30.11.2015 / Oppdatert: 01.12.2015
Deltakere på Telemarkskvelden 2015
Telemarkskvelden er et fellesprosjekt hvor Telemark fylkeskommune og Innovasjon Norge Telemark i samarbeid med NHO og LO i Telemark inviterer til en informativ og sosial kveld i Oslo.
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Aldri før har så mange vært samlet på Telemarkskvelden i Oslo, som i år ble arrangert for tredje gang 30. november.

- Dette vitner om et stort, ekte og bredt engasjement for Telemark, sa fylkesordfører Sven Tore Løkslid fra talerstolen.

Målet med årets arrangement var å vise frem gode Telemarksprosjekter som viser vekst og viser hva som kan oppnås ved å jobbe systematisk og langsiktig for å skape vekst.

- Flere folk og flere arbeidsplasser til Telemark

Fylkesordfører Sven-Tore Løkslid gjorde klart i sin tale at målene for de neste årene er:

  • Flere folk til Telemark
  • Flere arbeidsplasser til Telemark
  • Et enda sterkere og mer attraktivt fylke
Fylkesordfører Sven Tore Løkslid på Telemarkskvelden 2015.

Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Telemark Online

Blant de gode prosjektene som ble trukket frem var Telemark Online. Prosjektet, som Telemark fylkeskommune, Google og Innovasjon Norge står bak, har hjulpet 100 bedrifter å bli synlige på nett, og fortsetter med nytt prosjekt på nyåret.

Peter Jetzel, markedsjef for Google i Nord-Europa plasserte prosjektet i et fremtidsperspektiv der Internett er den store driveren og selv en liten telemarksbedrift kan ha en global kundekrets.

- I 2020 kommer nærmere 90 prosent av alt arbeid til å kreve en form for teknisk informasjon og kommunikasjonsevner, sa han, og påpekte mulighetene som ligger i å gå fremoverlent inn i den teknologiske fremtiden.

- EU spår at 900 000 arbeidsplasser kommer til å være ledige fordi arbeidstakere og studenter mangler disse ferdighetene, sa han.

Peter Jetzel fra Google på Telemarkskvelden 2015.

Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Ny solsatsing i Telemark

Inge Grubben-Strømnes, administrerende direktør i Elkem Solar fortalte om Telemark som base for deres satsing. Bedriften vurderer å starte opp ny drift etter REC på Herøya for å produsere blokker til wafere.

- Dette kan gi mellom 70 og 80 arbeidsplasser til Porsgrunn, sa Grubben Strømnes, som understreket at oppstarten krever betydelige investeringer, og støtte fra virkemiddelapparatet.
Den støtten var rådmann i Porsgrunnn, Per Wold, tydelig på at kommunen ønsket å gi.

Innovasjon for vekst

Innovasjon i industri og næringsliv var et gjennomgående tema på programmet. Administrerende direktør i Norner, Tine Rørvik fortalte om oppbyggingen av Norner for å bli en internasjonal innovasjonsbedrift, frem mot oppkjøpet av Thailandske SCG Chemicals. Emil Eriksrød fra R8 Property fortalte levende om bakgrunnen for det innovative Snøhætta-tegnede Telemark Powerhouse.

Telemarkskvelden er et fellesprosjekt hvor Telemark fylkeskommune og Innovasjon Norge Telemark i samarbeid med NHO og LO i Telemark inviterer til en informativ og sosial kveld i hovedstaden.

Over 200 deltok på årets Telemarkskveld.

Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne