Nettbuss vant busskontrakt

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 11.09.2015 / Oppdatert: 17.09.2015
Busspassasjer leser avis på bussen
Foto: Dag Jenssen
Åpne

Det er resultatet av anbudsprosessen som Telemark fylkeskommune har gjennomført i sommer.

- Nettbuss Sør AS hadde det tilbudet som best kombinerte lav pris med kvalitet. Jeg er glad for å fortsette det gode samarbeidet med dem, sier samferdselssjef Bjørg Hilde Herfindal.

Kontraktsperioden varer i sju år fra 2016 til 2023 med opsjon på 2 år. Det kom inn tre tilbud i anbudsprosessen. De to andre tilbyderne var Telemark Frakt AS og Norgebuss AS.

Mer miljøvennlig busstilbud

Den nye kontrakten betyr at det fra neste sommer vil komme en del endringer i busstilbudet i Grenland. En stor andel av bussene vil være helt nye og de vil også bli mer miljøvennlige. Minst 50 prosent av ruteproduksjonen skal fra juni neste år kjøres med biogassbusser. Alle busser skal være utstyrt med alkolås og det er satt krav til at sykkel kan tas med på bussen dersom det er plass og at sykkelen kan festes forsvarlig.

- Vi har et veldig godt busstilbud i Grenland som nå blir enda bedre og mer miljøvennlig. 64 prosent av befolkningen i Grenland bor innenfor 500 meter fra en holdeplass. Jeg håper at i fremtiden vil enda flere ta i bruk dette tilbudet, sier Herfindal.

Flere nattbusser i helgene

Dagens rutetilbud og frekvens videreføres med noen tilpasninger. Blant annet vil nattbusstilbudet utvides med flere avganger på alle Metrolinjene natt til lørdag og natt til søndag. På nattbussene vil ordinære takster gjelde, slik at man kan bruke periodekortet også på disse avgangene.

Felles ansvar for et bedre kollektivtilbud

Nettbuss Sør AS og fylkeskommunen har et felles ansvar for å videreutvikle kollektivtrafikken, forbedre rutetilbudet, øke kvaliteten og øke antall passasjerer. Fylkeskommunen bestemmer rammene for rutetilbudet, takstene, minimumskrav til materiell og kvalitet. Nettbuss Sør AS har inntektsansvaret, har markedsansvar og skal gjennomføre ulike markedstiltak.

Det pågår for tiden er arbeid med innføring av mobilbilletter og nettbutikk for kjøp av billetter, og dette forventes å være på plass før oppstart av den nye kontrakten.