Nå er Løkslid fylkesordfører i Telemark

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 13.10.2015 / Oppdatert: 13.10.2015
Terje Riis-Johansen overrekker ordførerkjede til Sven Tore Løkslid
Her overrekker avgått fylkesordfører Terje Riis-Johansen ordførerkjedet til Sven Tore Løkslid.
Foto: Dan Riis
Åpne

Valg av fylkesordfører og varaordfører sto høyt på agendaen da 41 nye fylkestingrepresentanter denne uken møttes i Bø for periodens aller første fylkesting.

Over halvparten av politikerne er nye i fylkestinget. 

Fikk 23 stemmer

Posisjonen fremmet Sven-Tore Løkslid (A) som fylkesordførerkandidat, mens opposisjonen fremmet Terje Riis-Johansen (Sp) som kandidat.

Løkslid fikk 23 stemmer, Riis-Johansen 17 stemmer. Dermed manglet det en stemme, noe fylkesordføreren fikk fylketstingets godkjenning på å tolke som en blank stemme. Ikke før varaordførervalget ble Riis-Johansen klar over at det var han selv som hadde glemt å stemme - noe som utløste mye latter og humring i salen.

Hans Edvard Askjer (KrF) ble valgt som fylkesvaraordfører med 23 stemmer, mot 18 stemmer for Gunn Marit Helgesen.

Tydelighet og samstemthet

Terje Riis-Johansen sa i sin avskjedstale at tydelighet og samstemthet har preget de siste årene.

- Vi har jobbet mot felles mål. Det vi har fått til er en konsekvens av samlet jobbing over lang tid, og ikke noe vi plutselig har fått til. 

- Hittil har vi jobbet mye for samferdsel. Nå må vi jobbe sammen for næringsliv. Vi har blitt flinkere, men det gjenstår fortsatt mye arbeid. Vi må skape en nasjonal forståelse for at saker som sykehus og politi må lokaliseres utenfor Oslo.

- Morsomme og meningsfylte år

Riis-Johansen beskriver de fire årene som morsomme og meningsfylte.

- Det har gått veldig fort. Det har vært meningsfylt, og en ser at Telemark fylkeskommunes innsats betyr noe.

- Telemark er på gang og er et fylke i utvikling.

Den avtroppende fylkesordføreren takket politikere og administrasjon for godt samarbeid med gjensidig respekt. Riis-Johansen sendte også en særlig takk til sin familie i talen.

- Spent, forventningsfull og ydmyk

Sven Tore Løkslid takket for tilliten fra Arbeiderpartiet og fra velgerne, etter at han ble valgt til ny fylkesordfører.

- Jeg er spent, forventningsfull og ydmyk over å få være kaptein på det utrolig kompetente og offensive laget som fylkestinget er. 

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid

Foto: Dan Riis
Åpne

Vinnerlaget Telemark

Han sa at Telemarkslaget skal bli et vinnerlag.

- Det er grunnleggende at vi har samme taktikk, med én tydelig stemme, og at vi spiller på samme banehalvdel, sa Løkslid, og inviterte til samarbeid på tvers av politiske skillelinjer. 

Løkslid trakk fram at han skal legge til rette for gode politiske debatter med engasjement, seriøsitet og humor. 

- Jeg vil være med på å løfte Telemark, på en blid, positiv og offensiv måte. Jeg skal lede Telemark med snert og seriøsitet. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med dere.