Kulinariske togreiser

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 14.08.2015 / Oppdatert: 18.08.2015
Restauranttogvogn
I restaurantvogna blir det hvite duker og gode matopplevelser.
Foto: Historiske Togreiser AS
Åpne

Det er fredag 28. og lørdag 29. august Historiske Togreiser arrangerer togreisene mellom Skien og Notodden. På det historiske toget vil det være restaurantvogn med hvite duker, gode smaksopplevelser og dyktig bemanning. 

Mersmak AS vil selge opplevelsesturer til kultur- og matinteresserte som ønsker seg gode opplevelser. Fra 20. august kan du kjøpe billetter via Ibsenhuset.

Kan bli et årlig tilbud

Dette nye tilbudet er resultatet av et samarbeid mellom Mersmak AS i Skien og Notodden Jernbanesenter AS, i all hovedsak finansiert av Telemark fylkeskommune. Responsen fra publikum vil avgjøre om dette blir et årlig tilbud.

På Notodden stasjon vil det være et åpent arrangement for publikum hvor Norsk Industriarbeidermuseum vil ha utstilling og informasjon om de to verdensarvbyene Notodden og Rjukan den siste timen før avgang.

I tillegg blir det musikk, og Fruktbygda stiller med smaksprøver.

Verdensarvstatus

De kulinariske togreisene på fredag 28. august er knyttet opp mot et seminar som Telemark fylkeskommune arrangerer på Thon Hotell Høyers i Skien, og en del av gjestene vil representere miljø som er spesielt inviterte til seminaret.

Her er målsettingen å belyse om verdensarvstatusen har betydning for turistnæringen, de som investerer i eiendom og vurderer investeringer i besøk/opplevelsesnæring og de som kjøper og selger opplevelser fra Telemark og Norge.

På seminaret får man svar på hvilke faktorer som er viktige for å utløse verdiskaping hos den enkelte og i næringen, vekst og attraksjonskraft i kommunene, regionen og landet for øvrig. Det blir også tema om verdensarven har eller vil initiere egne utviklingsprosjekter eller tiltak.